Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det var stor uppslutning i hamnen när Stena Nautica ankom till Halmstad för första gången i februari. Men från och med lördag stoppar företaget all passagerartrafik efter att Danmark beslutat att stänga sina gränser. Bild: Jari Välitalo
Det var stor uppslutning i hamnen när Stena Nautica ankom till Halmstad för första gången i februari. Men från och med lördag stoppar företaget all passagerartrafik efter att Danmark beslutat att stänga sina gränser. Bild: Jari Välitalo

Stena Line stänger passagerartrafiken till Danmark

Från och med lördag klockan 12 stängs passagerartrafiken mellan Halmstad och Grenå. Detta meddelar Stena Line i ett pressmeddelande på fredagen efter beskedet att Danmark och Polen stänger sina gränser.

I ett försök att förhindra smittspridning stänger både Danmark och Polen sina gränser, något som får stora konsekvenser för färjetrafiken från Sverige. På lördagen stoppas all passagerartrafik mellan Danmark och Grenå tills vidare.

Båtarna kommer enbart att transportera frakt ombord och andra linjer som påverkas av beslutet är färjorna mellan: Karlskrona - Gdynia, Göteborg - Fredrikshavn och Oslo - Fredrikshavn.

Rederiet skriver i pressmeddelandet att danska, polska och svenska medborgare kommer att tillåtas att resa med färjorna till sina respektive hemländer i 72 timmar efter att passagerartrafiken stängts.

"Detta har utvecklats extremt fort. Jag tror ingen kunde tro detta för en vecka sen, säger Carl Mårtensson", presschef på Stena Line till Göteborgsposten.

Stena Line hänvisar resenärer som har frågor till sin hemsida där information om beslutet kommer att publiceras löpande.

Flyg från Halmstad ställs in

Även flygbolaget BRA tvingas ta till drastiska åtgärder i takt med att bokningarna kraftig minskat. Mellan den 23 mars och 3 maj ställer bolaget in 1300 inrikesflygningar som en del av ett åtgärdspaket. I ett pressmeddelande skriver BRA flyg att nedläggning av flyglinjer inte är utseslutet längre fram.

"Vi står inför den absolut mest utmanande tiden för den svenska flygbranschen och för BRA som bolag någonsin", säger flygbolagets vd Geir Stormorken i pressmeddelandet.

Av de 1300 inställda flygavgångarna påverkas 10 stycken mellan Halmstad och Bromma som nu alltså ställs in.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!