Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stadsbiblioteket vill öka den digitala inkluderingen, och i förlängningen stärka demokratin, genom att bygga ett nytt entréområde.  Bild: Lina Salomonsson/HP Arkiv
Stadsbiblioteket vill öka den digitala inkluderingen, och i förlängningen stärka demokratin, genom att bygga ett nytt entréområde. Bild: Lina Salomonsson/HP Arkiv

Stadsbiblioteket ska få en ”digital entré”

Känner du dig digitalt inkluderad? Om så inte är fallet, frukta inte, för nu får Stadsbiblioteket ett nytt entréområde som ska hjälpa dig med att delta i det digitala samhället. Och att på egen hand hantera dina biblioteksärenden.

Ombyggnationen pågår mellan den 4 och 27 oktober och innebär att entréområdet ska utvidgas och sträcka sig från huvudentrén till konsthallen, skönlitteraturavdelningen och barnrummet.

Delar av den nya entréverksamheten, som ska ha en mer digital prägel, kommer även att bedrivas inne i bibliotekets kafédel.

Personalen i det nya området ska i första hand hjälpa besökare att hjälpa sig själva, eller som kommunen formulerar det i sitt pressmeddelande: ”bistå med hjälp till självhjälp”. Tanken är kort och gott att du ska kunna hantera dina biblioteksärenden på egen hand.

Satsar digitalt – så att du kan påverka samhället

Anledningen till att biblioteket nu väljer att bygga om sitt entréområde är, enligt pressmeddelandet, en ”önskan om att förbättra invånarnas egen förmåga till att delta i det digitala samhället”. Genom att göra det stärker man demokratin och invånarnas möjlighet att på egen hand påverka samhället, skriver kommunen.

”Vi tänker att vi kommer att lyckas med det om vi breddar det tekniska utbudet och ökar samarbetet med andra aktörer som till exempel högskolan. Vi vill alltså skapa bättre service kopplat till att fler känner sig digitalt inkluderade”, säger Martin Gillberg, avdelningschef på kulturförvaltningen, i pressmeddelandet.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!