Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Stadsbiblioteket öppnar upp avdelningar efter renovering

I veckan slog Stadsbiblioteket i Halmstad åter upp sina dörrar till avdelningarna skönlitteratur och unga vuxna. Efter tre och en halv månad av renovering har avdelningarna nu fått nytt golv.

Avdelningarna har varit stängda sedan 2 maj i år, då golven var slitna och i behov av att bytas ut. Men inte bara golven fick sig ett lyft, utan även bokhyllorna har justerats i höjd för att öka tillgängligheten och skapa luftigare rum.

"Vi är väldigt glada och nöjda att välkomna våra besökare till ett uppfräschat Stadsbibliotek”, säger Finn Axelsson, tillträdande bibliotekschef, i ett pressmeddelande.

Tidigare har golvet på barnavdelningen och i konsthallen bytts ut och för barnens del var det premiär i början av juli. I samband med att barnavdelningen öppnades återgick lånetiden, som varit förlängd under renoveringen, till ordinarie 28 dagar.

I samband med renoveringen ska området för scenen, Nissanscenen, fått större utrymme och även den ska nu stå redo inför höstens författarbesök och andra evenemang.

"Processen har gått smidigt och vi öppnar nu hela Stadsbiblioteket i samband med både skolstart och höstens valupptakt”, säger Finn Axelsson.

Andra renoveringen som varit planerade, så som att byta golvet i trappan ner till bottenplan skjuts framåt i tiden. Anledningen är det snart är terminsstart, men även höstens kommande val som behöver tillåta bokning av studierum och evenemang i Klarasalen.

LÄS OCKSÅ: Nu har Stadsbibliotekets barnavdelning öppet igen

LÄS OCKSÅ: Läsningen bland unga ökar: ”Brukar bli kö på böcker”

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!