Brita Lundh, chef för utbildningsstöd på Högskolan i Halmstad, meddelar att fram tills den 11 april är campus stängt och låst för alla studenter.
Brita Lundh, chef för utbildningsstöd på Högskolan i Halmstad, meddelar att fram tills den 11 april är campus stängt och låst för alla studenter. Bild: Bild: Högskolan i Halmstad/Jari Välitalo

Stängt campus – även för studenter med dispens

För de studenter som tidigare haft dispens och fått ha undervisning och moment i Högskolans lokaler måste även de stanna hemma. Fram tills den 11 april är campus stängt och låst för alla.

ANNONS
|

Efter att Högskolan i Halmstad beslutat att stänga campus från och med den 30e mars får inga studenter vistas där fram tills den 11 april. Detta till följd av ett coronautbrott som hittills drabbat 53 personer efter att en privat fest, med ett 30 till 40-tal studenter, organiserats.

– Vi har huvudingången för besökare öppen, men man kommer inte vidare in till lärosalar eller liknande. Biblioteket är till viss del öppet för lån då det har en skyldighet att ha vissa öppettider, berättar Brita Lundh som är chef för utbildningsstöd på Högskolan i Halmstad.

Näst intill all undervisning på Högskolan var fram tills den sjätte juni redan förlagd på distans. Efter de här två veckorna planeras campus att öppna upp likt hur det var tidigare.

ANNONS

– Efter den 11 april, efter att vi har sett hur läget ser ut då, får man vistas i lokalerna igen. Men som tidigare är det avstånd och rådande restriktioner som gäller. Vi måste ha ett nära samarbete nu med regionen.

De studenter som tidigare haft dispens då de haft moment som inte kunnat utföras digitalt med godtagbar kvalitet är även de tvungna att stanna hemma. De moment som var planerade under den här perioden får enligt Brita Lundh antingen ske i annan form eller skjutas på till senare tillfälle.

Under tisdagseftermiddagen var antalet som blev bekräftat smittade i samband med festen oförändrat sedan gårdagen.

– Jag har inga nya siffror och vet inget nytt om de som testade sig i går, men det var 53 bekräftat smittade i går, avslutar Brita Lundh.

LÄS MER:Högskolestudenter mår dåligt under distansundervisningen

LÄS MER:Ökande smittspridning stoppar inte högskoleprovet

LÄS MER:Pendlande student oroas av högskolans coronasrutiner

ANNONS