Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En man från Falkenberg döms efter att ha stulit flaskor på systembolaget vid Stora torg i Halmstad.
21-åringen döms till tre månaders fängelse efter stölder på Systembolaget både i Halmstad och Falkenberg. Bild: Martina Holmberg / TT

Sprittjuv döms till fängelse

En 21-årig man döms till fängelse för stöld på bland annat Systembolaget i Halmstad och misshandel av en kvinnlig anställd som försökte stoppa honom.

21-åringen från Falkenberg blev påkommen när han stal åtta spritflaskor till ett värde av nästan 3 000 kronor på Systembolaget vid Stora torg i Halmstad. När en anställd i butiken kom på honom försökte hon konfrontera honom och ta tillbaka flaskorna.

När det kvinnliga butiksbiträdet tog tag i väskan som 21-åringen stoppat ner flaskorna i började han göra motstånd och slet i väskan och knuffade kvinnan.

Döms till fängelse

Åklagaren yrkade på att mannen skulle dömas för rån efter händelsen men Halmstads tingsrätts gör bedömningen att det ska rubriceras som stöld samt ringa misshandel. Anledningen är att värdet på varorna var nära ringa stöld och våldet han utsatte kvinnan i butiken för bedömdes som ”mycket lindrigt våld som orsakade övergående smärta”.

Utöver det döms mannen också för ringa stöld efter att ha stulit två flaskor från Systembolaget i Falkenberg och ett fall av ringa narkotikabrott. Mannen erkänner brotten och döms av Halmstads tingsrätt till tre månaders fängelse.

Tidigare dömd för stöld

21-åringen har tidigare dömts till fängelse för bland annat grov stöld. Han blev villkorligt frigiven i slutet av förra året och begick nya brott under början av 2020 innan hans prövotid gått ut.

Det samlade straffvärdet motsvarar närmare fyra månaders fängelse för en vuxen person. Eftersom NN begick brotten strax innan han fyllde 21 år ska hans ungdom beaktas i viss mån” skriver tingsrätten i domen.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!