Spottade på rektorn – 15 åring får böta

En 15-åring har dömts till böter av tingsrätten efter att ha varit inblandad i två bråk på sin högstadieskola.

ANNONS
|

Den första händelsen inträffade i oktober. Då hörde rektorn från sitt rum hur det var stökigt i datasalen. När hon gick in dit för att avisa 15-åringen, som hon antog var inblandad, uppstod tumult. 15-åringen ville inte självmant lämna skolsalen och drogs istället ut av rektorn. När 15-åringen försökte ta sig in igen puttade hon igen dörren och då fick pojken handen i kläm.

Det var efter det som 15-åringen spottade rektorn i ansiktet och kallade henne för diverse fula saker, vilket tingsrätten bedömer som en förgripelse mot tjänsteman.

Den andra åtalspunkten gällde ett bråk i skolmatsalen.

15-åringen rispade en annan elev på halsen med en gaffel efter att ha fått en tallrik mat över sig. Bråket började med att 15-åringen spillde eller hällde – oklart vilket – en mjölkskvätt i den andre elevens mat.

ANNONS

15-åringen fälls i detta fall för misshandel. Eftersom han lever under socialt välordnade förhållanden anses det inte att familjen behöver några insatser från socialförvaltningen och själv vill han inte göra samhällstjänst. Därför blir straffet för de båda brotten dagsböter.

Han ska också betala rektorn 500 kronor i skadestånd samt 500 kronor till brottsofferfonden.

ANNONS