Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

SPI:s styrelse utesluts – vildar redo att ta över

Samtliga i styrelsen för SPI Välfärden i Halmstad har nu blivit uteslutna ur partiet. Samma öde drabbar SPI:s ordförande i Laholm. – Vi vågade inte vänta längre, säger partiledaren Göran Dandelo.

Anledningen till uteslutningen är det beslut som lokalstyrelsen fattade i slutet av juli om att byta namn till Trygghetspartiet, och ta med partikassan dit.

Dåvarande styrelseordförande i Halmstad, Maj-Lis Andersson, förklarade för Hallandsposten att det enbart rörde sig om ett namnbyte för att bli fri från partiets solkade rykte. Beslutet väckte dock starka reaktioner från partiledningen som anklagade Halmstadstyrelsen för att försöka lägga beslag på partikassan och hotade med både uteslutning och polisanmälan.

I en intervju sa dock partiledaren att ”samtliga kommer att få möjlighet att yttra sig innan slutgiltigt beslut fattas”. Så blev det inte. 

– Vi har fått ta del av så stark dokumentation att det inte fanns anledning att vila på hanen. Det handlar inte bara om pengarna. Man hade också planer på att föra över organisationsnumret till det nya partiet. Det är så grova stadgebrott att vi anser att hela styrelsen måste uteslutas.

Ingeborg Oleni, som är ordförande för SPI Välfärden i Laholm, ska ha varit pådrivande i Halmstadavdelningens beslut och blir därför också utesluten. Oleni har en gång tidigare, 2004, blivit utesluten ur den lokala partiavdelningen i Halmstad. Den gången ogiltigförklarades dock beslutet av SPI:s partistyrelse.

Partiledaren hoppas nu att SPI Välfärdens medlemmar i Halmstad inte ska gå herrelösa allt för länge. Redan den 22 augusti kommer det att kallas till ett medlemsmöte, som hålls ihop av de tre tidigare SPI-profilerna Bo Fridolph, Arnold Gustavsson och Nils Axelsson.

– Jag kommer själv att medverka vid mötet och är oerhört tacksam över att dessa gamla trotjänare träder in och tar ansvar, säger Göran Dandelo.

Såväl Arnold Gustavsson som Bo Fridolph har tidigare lämnat SPI:s lokalavdelning och sitter numera som vildar på SPI:s mandat i kommunfullmäktige. Båda har dock aviserat att de kan tänka sig att komma tillbaka till moderpartiet och bidra till att det formeras en ny styrelse. 

Arnold Gustavsson ser den 22 augusti som en ödesdag för SPI:s framtid i Halmstad.

– Kommer det inget folk till mötet så får vi lägga ner. Jag hoppas förstås att det inte blir så utan att det även kommer nya människor som är intresserade av att engagera sig.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!