Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Spenshult-bygget kan stoppas

Fackförbundet Byggnads varslade i går om strejk på ett 100-tal arbetsplatser i Sverige om man inte kommer överens om avtalen för 2016. Om den blir verklighet stoppas ombyggnationen av Spenshult och utbyggnaden av idrottshallen i Oskarström.

– Ansvaret vilar tungt på BI för att vi ska komma vidare. Det handlar om att tillsammans få bort diskriminerande och föråldrade jargonger på arbetsplatserna och att företagen börjar anställa kvinnor, säger Byggnads avtalssekreterare Torbjörn Hagelin i ett uttalande.

Man har blandat stora och små byggen, men har även strategiskt valt företag som tillhandahåller byggen med material. Bland annat har 15 arbetsplatser som har kranar och betongpumpar har tagits ut.

– De kan stoppa byggen så att vi inte behöver ta ut fler i konflikt, säger Timo Anttila, konfliktansvarig på Byggnads, till Dagens industri.

Strejken riskerar nu att försena bygget av det stora planerade asylboendet på Spenshult, som ska ge hem åt 700 asylsökande och utbyggnaden av Idrottshallen i Oskarström där man ska bygga en lokal för bland annat brottarklubben på orten.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här