SOS Alarm: ”Vi behöver utreda den här händelsen”

Ambulansen dröjde, polisen dröjde ännu längre och räddningstjänsten bedömde inte att det var ett ärende för dem alls. Platschefen på SOS Alarm säger till HP att händelsen på Bro-gatan kommer att utredas.

ANNONS
|

När Martin Lundblad på SOS Alarm hör sig för om händelsen på Brogatan kan han snart bekräfta att en person har avförts till sjukhus och att det har föregåtts av flera samtal till SOS.

–Det finns omständigheter kring det här som gör att vi behöver granska ärendet närmare, säger platschefen i Halmstad.

Han kan inte bekräfta de tidsangivelser som vi har fått, men säger att det finns uppgifter som gör att ärendet behöver utredas.

Vad är det för uppgifter?

–Det handlar om huruvida det har tagit för lång tid, säger platschefen, som inte kan kommentera mer i nuläget, men kommer att gå in och lyssna på inspelningar av samtalen.

ANNONS

Jag har förstått att de som ringde in tyckte att de fick konstiga frågor av er personal. Men även om kommunikationen inte har fungerat så bör ni väl kunna fånga upp det här om det kommer in sju samtal?

–Absolut ska vi kunna det. Det är därför vi får titta på hur det har fungerat här, säger Martin Lundblad.

I en kommuniké från akuten på Hallands sjukhus Halmstad får vi veta att en man i 70-årsåldern har kommit in med en skallskada och skärskador. Hans skador bedöms dock som lindriga.

HP har sökt ansvariga på polisens regionledningscentral för en kommentar. Enligt polisens presstjänst har en anmälan skrivits om misstänkt vårdslöshet i trafik efter olyckan på Brogatan.

ANNONS