Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Sommarkul prisas som årets lokala hjälte junior

För sitt arbete för att alla barn ska få möjlighet till ett kul sommarlov, oavsett förutsättningar, har projektet Sommarkul utsetts till årets lokala hjälte junior 2021.
– Det känns jätteroligt och vi är så stolta, säger Isabella Mezei som är en av grundarna till projektet.

År 2013, när Isabella Mezei och Arbana Kadriu var 10 och 11 år gamla, bestämde de sig för att starta ett initiativ med syfte att ge fler barn i Oskarström en möjlighet att vara med på aktiviteter och träffa kompisar under sommarlovet. Sedan dess har de under en vecka varje sommar bjudit in barn, helt gratis, till att vara med och hitta på olika aktiviteter så som att testa sporter, måla och leka lekar.

– Barnen är så glada över att få testa nya grejer, grejer som kanske inte går att göra i Oskarström annars, säger Isabella.

LÄS MER: ”Vi vill att alla ska få ett bra sommarlov”

LÄS MER: Två eldsjälar gör livet mera lekfullt i Oskarström

Projektet har under åren blivit en succé och nu, åtta år efter starten, tar de emot Icas Entreprenörspris i kategorin årets lokala hjälte junior 2021 och en prissumma på 100 000 kronor.

– Vi var väldigt chockade. Vi trodde aldrig att vi skulle vinna, skrattar Arbana.

– Det är jätteroligt och vi är så stolta. Det här betyder mycket för oss och för att vi ska kunna utveckla vår verksamhet, säger Isabella.

LÄS MER: Sommarkul kan vinna stort entreprenörspris

Pengarna är tänkta att användas för att expandera projektet så fler barn kan delta och de vill även försöka etablera sig i fler städer.

– Tanken är att vi ska prata med andra kommuner och försöka sprida Sommarkul till fler ställen i Sverige för att få fler barn engagerade, säger Arbana.

Vad är det roligaste med att driva Sommarkul?

– Att det är så uppskattat av både barn och vuxna och att se hur barn kommer tillbaka varje år, säger Arbana och Isabella.

LÄS MER: Unga entreprenörer från Oskarström nominerade till nationellt pris

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här