Socialdemokraterna kampanjade i motvind

Under lördagen höll Socialdemokraterna ett evenemang på stan för att prata om budgeten – men nyheten om rattfyllan som leder till Aida Hadzialics avgång lade sordin på stämningen.

ANNONS
|

Oppositionsråd Bertil Andersson (S), är en av de lokala politiker som står under tälttaket utanför JC på Klammerdamsgatan i ett regnigt Halmstad.

Han träffade Aida Hadzialic i onsdags, dagen innan händelsen som nu kostar henne ministerposten. Hon var nöjd med tillvaronsom minister.

– Hon var mitt i smeten, där hon älskade att vara.

Det lokala evenemanget har varit planerat länge. Men samtalsämnet för dagen, som skulle vara budgeten, har också kretsat kring rattfyllan och beskedet att Aida Hadzialic avgår som gymnasie- och kunskapslyftsminister.

– Vi har fått en del kommentarer. Någon som har varit förbannad.

Är du förbannad?

– Nej det är jag inte. Det känns overkligt att det här händer henne, av alla människor. Och jag är säker på att den som lider allra mest av det här är Aida själv, säger Bertil Andersson som har följt sin unga politikerkollegas karriär under många år och inte tror att det här är slutet.

ANNONS

– Jag hoppas att hon kommer att resa sig.

Fatma Hergül, också på plats för att partiarbeta utanför JC, är chockad över att den person som hon har trott skulle gå så långt i rikspolitiken nu avgår som minister efter knappt två år.

– Det är en stor förlust för partiet. Jag hade kunnat se en framtid för henne som statsminister.

Opositionsrådet Anders Rosén vill se framåt, trots dagens chockartade besked.

– Det här var korkat gjort, men det är hennes politiska gärning som vi ska prata om. Och vi får inte glömma vilken politisk kraft Aida är, säger Rosén, som inte tror att det här är slutet på hennes politiska karriär.

Är hon välkommen tillbaka till Halmstadpolitiken?

– Hon är alltid välkommen tillbaka, säger Anders Rosén.

ANNONS