Högtidligt. Lars-Erik Björklund fick ta emot priset av prinsessan Sofia.
Högtidligt. Lars-Erik Björklund fick ta emot priset av prinsessan Sofia.

Snöstorps hembygdsförening prisades på Skansen

På lördagen fick Snöstorps hembygdsförening motta utmärkelsen Årets hembygdsförening på Skansen i Stockholm.

ANNONS
|

– Det känns fantastiskt. Det här är en bekräftelse på att föreningsfolket har gjort ett bra arbete, säger föreningens ordförande Lars-Erik Björklund till HP.

Priset delades ut av prinsessan Sofia som var hedersgäst tillsammans med prins Carl Philip.

På plats fanns också ordföranden för Sveriges Hembygdsförbund Birger Svanström som läste upp juryns motivering:

"Snöstorps hembygdsförening arbetar mycket medvetet för att med aktiviteter som attraherar många besökare nå olika målgrupper, som unga, äldre, skolelever och människor från olika kulturer".

Förutom äran innebär utmärkelsen att föreningen får en summa på 10 000 kronor. Dessutom har den lett till att Snöstorp fått positiv uppmärksamhet, enligt Lars-Erik Björklund.

ANNONS

– Vi har satt Snöstorp på kartan. De flesta visste naturligtvis inte var Snöstorp låg någonstans. Då fick vi förklara att det ligger i Halmstad, säger han.

Snöstorps Hembygdsförening har tidigare i år mottagit två utmärkelser. I februariblev man Årets förening på Eldsjälsgalan i Halmstad och i maj fick föreningen ta emot ett stipendium från Vuxenskolan

Utmärkelsen Årets Hembygdsförening delas med två andra. Dessa ärBureå hembygdsförening från Västerbotten och Fagersta-Västanfors Hembygds- och fornminnesförening från Västmanland.

ANNONS