Mannen i 50-årsåldern som dömts i det så kallade snippafallet överklagar nu igen. Arkivbild.
Mannen i 50-årsåldern som dömts i det så kallade snippafallet överklagar nu igen. Arkivbild. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Snippadomen överklagas till HD – igen

Den man i 50-årsåldern som dömts för våldtäkt mot barn i det så kallade snippafallet överklagar nu till Högsta domstolen, rapporterar Dagens juridik.

ANNONS
|

Mannen åtalades för att i juni 2021 ha fört in handen innanför en då tioårig flickas trosor och tagit på hennes könsorgan. Han dömdes i tingsrätten för två fall av våldtäkt mot barn, men friades i hovrätten eftersom rätten tvekade kring vad flickan menade med ordet "snippa" – och ansåg att det inte var bevisat att en penetration ägt rum.

Högsta domstolen, HD, slog senare fast att hovrätten gjort fel som inte prövat alternativa brottsrubriceringar, och fallet togs därefter om på nytt i hovrätten. Mannen dömdes då till tre års fängelse för två fall av våldtäkt mot barn.

Nu överklagar alltså mannen återigen. I första hand vill han att HD undanröjer domen och återförvisar den till hovrätten för en tredje prövning. I andra hand yrkar han att han frikänns från åtalet och i sista hand att HD bedömer de två våldtäkterna som en gärning och att den då inte ska bedömas som våldtäkt mot barn.

ANNONS
ANNONS