Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Smygstart av vaccinering på Halmstad Arena nästa vecka

Starten av ”massvaccinationen” på de fyra vaccinationscentralerna i Halland har senarelagts när vaccinleveranserna minskat. Nu finns det dock fler doser tillgängliga än vad vårdcentralerna hinner med att ge och därför kommer vaccinationen på Halmstad Arena smygstartas under nästa vecka.

Vaccinationen som nästa vecka kommer äga rum på Halmstad Arena omfattar hallänningarna som ingår i fas 2, gruppen som hittills har vaccinerats på vårdcentralerna runt om i regionen.

Eftersom Halland och Sverige fått mindre vaccinleveranser än förväntat har vårdcentralerna hunnit med att vaccinera utan problem. Nu är dock lagret större och för att kunna vaccinera så många som möjligt kommer Halmstad Arena användas som lokal lite tidigare än planerat. Totalt kommer ungefär 2 000 sprutor delas ut på arenan under nästa vecka samtidigt som vårdcentralerna vaccinerar som vanligt.

– Man kommer ha öppet tisdag till torsdag under vecka 15 som ett komplement till vårdcentralerna för att man behöver utökad kapacitet under den veckan, säger Marianne Kondrup, kommunikationschef för Hallands sjukhus.

Vaccinationen på arenan kommer fungera på samma sätt som den hittills gjort på vårdcentralerna och det är vårdcentralerna som kommer stå för bemanningen. Marianne Kondrup poängterar att det är samma tidsbokning som gäller och att man i första hand ska boka genom webben.

– Hittills har vi klarat oss med den kapaciteten vi har på vårdcentralerna för att vaccinera, nu har vi mer tider och mer vaccin, säger Marianne Kondrup.

Först under vecka 18 och 19 kommer arenan och övriga de vaccinationscentralerna i Falkenberg, Varberg och Kungsbacka öppna för en längre period. Då kommer fas 3 av vaccineringen också vara inledd enligt Region Hallands vaccinationsplan. Fas 4, det vill säga vaccinationen av den stora massan, planeras att inledas under vecka 20.

LÄS MER: Så ser planen ut för massvaccineringen i Halland

Då kan du boka vaccinationstid:

Just nu pågår vaccinationen av de som ingår i fas 2. Den som är född 1952 eller tidigare eller ingår i fas 2 av en annan anledning än sin ålder kan boka tid för vaccination.

Födda 1953 eller tidigare kan boka från torsdag 8 april.

Födda 1954 eller tidigare kan boka från fredag 9 april.

Födda 1955 eller tidigare kan boka från lördag 10 april.

Födda 1956 eller tidigare kan boka från söndag 11 april.

Bokningen görs i första hand på 1177.se.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här