Smittorisken avskräcker inte semesterfirare

När högsommarvärmen till sist har infunnit sig verkar inte coronapandemin avskräcka badgäster från att besöka stranden. Tylösand hade över 40 000 besökare på lördagen och Livräddarna uppmanade besökare att hålla avstånd.

ANNONS
|

Livräddarna på Tylösand räknar besökarna varannan timme och uppskattar att omkring 45 000 personer har besökt Tylösand under lördagen, vilket är rekord för i år. Region Halland rapporterar samtidigt om trängsel kring stranden.

Sofia Karlborg, som är bevakningschef på Livräddarna på Tylösand, menar att arbetet flutit på bra även om det varit några tillbud.

– Vi har haft tre bortsprungna barn, där två förväntades vara i vattnet men de alla återfanns kort därpå, säger hon.

Läs mer: Fler fall av corona i Halland – smittskyddet varnar för trånga stränder

Annelie Wik från Gnosjö är i Halmstad och Tylösand tillsammans med sin familj. Hon förfasas mer av nedskräpningen än av coronan.

ANNONS

– Vi fick börja med att städa stranden. Man blir ledsen av att se allt skräp. Det vore bättre om alla kunde ta med sig sitt eget skräp, säger hon.

– Jag gillar restaurangerna här, de har verkligen skött verksamheten på ett bra sätt under pandemin.

Emil Thoresson är på stranden tillsammans med Anna Tauchman, båda från Göteborg.

– Vi försöker hålla avstånd på två meter. Jag har med munskydd, säger Anna.

Daniel Söderberg från Halmstad är på Tylösand tillsammans med familj och vänner. Att det är mycket folk på stranden trots smittorisken tror han beror på att folk är frustrerade över att tidigare inte ha kunnat vara där.

– Att det har varit dåligt gör att alla passar på att komma hit när det är fint väder, då exploderar det. Framförallt de yngre verkar inte tänka så mycket på smittorisken, på en del ställen ligger folk som packade sillar, men vi försöker hålla avstånd.

Live: Så ser det ut på Tylösand just nu

Läs mer: Livräddaren har besöksrekord på känn

ANNONS