Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Flera elever samlades kring uppgörelsen, tittade på och filmade bråket. Några av dem spred också filmer på våldet i sociala medier.  Bild: HP/Arkiv
Flera elever samlades kring uppgörelsen, tittade på och filmade bråket. Några av dem spred också filmer på våldet i sociala medier. Bild: HP/Arkiv

Slagsmål mellan flera elever på skola – våldet filmades och spreds

Flera elever på Gullbrandstorpsskolan rök ihop i ett slagsmål under torsdagen. Våldet filmades av andra elever och spreds i sociala medier.

Det var under torsdagsförmiddagen som ett slagsmål bröt ut mellan flera elever på Gullbrandstorpsskolan. En handfull sjätteklassare var inblandade i tumultet, där både knytnävsslag och sparkar utdelades.

Flera andra klasskamrater samlades kring uppgörelsen, tittade på och filmade bråket. Några av eleverna spred också filmer på våldet i sociala medier.

– Det som har skett är att eleverna har bestämt, utan att vi vuxna fick reda på det, att det ska ske någon form av uppgörelse mellan elever i två sjätteklasser, berättar Jenny Wiemo, rektor på Gullbrandstorpsskolan.

– Det känns jättetråkigt. Vi har varit förskonade från den här typen av händelser tidigare, fortsätter hon.

När de vuxna fick reda på bråket skingrade sig eleverna snabbt. Därefter inledde skolpersonalen samtal med elever och vårdnadshavare i de berörda klasserna. Händelsen är också polisanmäld, berättar Jenny Wiemo.

Vet ni varför slagsmålet uppstod?

– Nej det vet vi inte i nuläget. Däremot är vi nyfikna på vad det är som vi har missat, eventuella konflikter som kan ligga bakom händelsen. Förhoppningsvis ger vår utredning svar så att vi kan förstå situationen bättre.

Skolan ska också prata med eleverna om lämpligheten i att filma och sprida bråk mellan andra i sociala medier.

– Det där är inte okej. Passande nog så ska eleverna jobba vidare med just lag och rätt under kommande vecka, säger Jenny Wiemo.

På fredagen var alla elever på plats och stämningen var lugn, om än något dämpad, enligt rektor Jenny Wiemo.

Några elever i årskurs sex uppges må dåligt av det som har skett, några är mer oberörda och tycker att händelsen inte var så farlig medan andra elever är berörda genom att de själva såg vad som inträffade.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här