Skylt som visar hundbad står fel enligt badgäst

På stranden i Laxvik är det tillåtet för hundar att bada på en viss sträcka. Men enligt en badgäst är skylten felplacerad.

ANNONS
|

I ett brev skriver badgästen att hen kontaktade kommunen redan i början av sommaren för att upplysa om att skylten som anger var hundar får bada på stranden i Laxvik måste vara felplacerad.

Eftersom inget hänt väljer personen nu att stöta på ytterligare en gång. Med brevet följer bilagor där badgästen ritat ut var skylten borde stå enligt kommunens egna anvisningar och kartor, och var den faktiskt står.

Sofia Warpman, stadsträdgårdsmästare, har inte hört talas om något klagomål om just denna skylt tidigare men konstaterar att om skylten står på den plats som badgästen anger så står den inom området för officiell badplats, vilket alltså är fel.

ANNONS

– Det är dock oklart om den i så fall har flyttats av någon, det vet vi förekommer, eller om den placerats fel från början. Vi får titta på det, och om den står fel får vi justera det, säger hon.

Felplaceringen gör med andra ord att hundbadstranden blivit större än vad den ska vara.

Sofia Warpman tolkar även badgästens brev, som är anonymt, som att personen i fråga har en önskan om att utöka den officiella badplatsen, och därmed minska den del där hundar är tillåtna.

Badgästen hänvisar till att det finns många barn som leker och fiskar krabbor på den del där hundar är tillåtna och vill därför att kommunen ser över skyltplaceringen.

– Önskemålet är noterat men jag kan inte svara direkt på om vi kan tillmötesgå det, säger Sofia Warpman.

LÄS OCKSÅ:

ANNONS