Skottlossning mot pizzeria – misstänkt mordförsök

Polisen larmades under söndagskvällen till Sperlingsgatan efter att vittnen hört vad de misstänkte vara en skottlossning. På plats hittade polisen tomhylsor och ärendet utreds nu som mordförsök.

ANNONS
|

Enligt polisen var det ägaren till pizzerian som slog larm efter att ha hört den misstänkta skottlossningen.

Klockan var strax efter halv tio på söndagskvällen när larmet kom. Ett fåtal personer ska ha befunnit sig i lokalerna när tumultet inträffade, men ingen av dessa ska ha blivit skadad.

Polisen skriver att man hittade hål i fönstret till pizzerian och man misstänker att minst två skott avlossats mot lokalerna. Enligt de vittnesuppgifter som finns ska en bil ha lämnat platsen efter skottlossningen.

LÄS MER:Grannen: "Man tror inte att det ska hända i Halmstad"

Ungefär en och en halv timme efter pizzeriaskjutningen, strax efter klockan elva på kvällen, larmades polisen till en bostad i Halmstad med anledning av en ny skottlossning. Polisen misstänker att händelserna på något vis hör ihop.

ANNONS

Skotten som avlossades mot bostaden ska ha träffat i en ruta till vardagsrummet och sedan gått igenom rummet.

Ingen ska ha varit hemma vid tillfället, men ärendet utreds också det som försök till mord.

Vill säkra spår

Polisen har spärrat av båda platserna för teknisk undersökning.

Vad innebär det?

– Det innebär att vi kommer att ha våra tekniker på platserna. De kommer att titta på alla omständigheter kring de här skotthålen. Både på pizzerian och vid bostaden. Sedan får vi se vad det leder fram till, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson, och fortsätter:

– Det handlar också om att titta på om det verkligen är en skottlossning som inträffat, men i det här fallen tyder det mesta på det.

Vet man vilket typ av vapen det är som har avlossats?

– Det är en sådan fråga som den tekniska undersökningen kan avslöja, säger Gustafsson.

Oklart motiv

Polisen vet i nuläget inte om det funnits någon hotbild mot pizzeriaägaren.

– De frågor media vill ha svar på är samma som polisen vill ha svar på, säger Stefan Gustafsson, i det tidiga utredningsläget.

Man har ännu ingen gripen för dåden.

Fotnot: I en tidigare version av texten hänvisades det till information från polisen att bostaden som besköts tillhörde ägaren av pizzerian. Den informationen har nu visat sig vara felaktig.

ANNONS
ANNONS