Skottlossning mot bostad på Nyatorp

Under natten till tisdag larmades polisen i Halmstad om skottlossning i ett bostadsområde på Nyatorp. Polisen utreder händelsen som mordförsök.

ANNONS
|

Larmet om skottlossning i ett bostadsområde på Nyatorp i Halmstad kom in till polisen vid 02-tiden natten till tisdag.

– Vi får in flera samtal från inringare som berättar att de hört skott avlossas, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen region väst.

Polisen kommer till platsen och kan ganska omgående konstatera att en skottlossning inträffat.

– Man har kunnat säkra hylsor på platsen, säger Christer Fuxborg.

Skotten har avlossats mot ett hus, och enligt polisen ska det befunnit sig personer i bostaden. Ingen person har kommit till skada i samband med händelsen.

Enligt polisen är motivet till skjutningen ännu oklar, men det finns uppgifter som tyder på att en misstänkt måltavla befunnit sig i huset vid tidpunkten för skjutningen.

ANNONS

– Vi vill inte oroa allmänheten med att det skulle vara någon som åker omkring och skjuter mot fastigheter på måfå. Utan det finns något som gjort att man valt just det här huset.

Polisen har under natten och tisdagsmorgonen förhört vittnen. Platsen har spärrats av, en teknisk undersökning har genomförts och man söker även av området med hjälp av polishund.

– Fortsättningsvis kommer vi att genomföra någon slags dörrknackning här under dagen.

Händelsen utreds som mordförsök samt grovt vapenbrott. Ingen person är gripen.

Det är den andra skjutningen i Halmstad på kort tid. Under lördagskvällen inträffade en skottlossning vid Andersbergsringen. Polisen utesluter inte att det finns något samband mellan händelserna.

– Vi tittar på många olika scenarier. Där ibland om skjutningen på Andersberg någon koppling till detta. Men det är fortfarande någonting vi kollar på, och har inga bekräftade uppgifter kring detta.

LÄS MER:Polisen söker vittnen till skottlossningen på Andersberg

ANNONS