Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skolan får extramiljoner till lovskola och läxhjälp

Skolan får tolv miljoner extra i år för satsningar som kan mildra pandemins effekter – till exempel lovskola och läxhjälp.
– Många har utmaningar i kölvattnet av pandemin, säger Lovisa Aldrin (L), ordförande för barn- och ungdomsnämnden.

De extra pengarna kan delas ut eftersom antalet barn i verksamheterna har varit färre än beräknat.

– Vi bygger våra volymökningar på prognoser som ibland slår fel åt något håll och i år blev det så här, säger Lovisa Aldrin.

Kontentan är att det finns tolv miljoner över. Dessa skulle i princip kunna läggas i en central pott, uppger hon, men det har politikerna i nämnden valt att inte göra. Anledningen är att skolområdena går mot underskott och har behov av utökade åtgärder efter ett ansträngande år med pandemin.

– Eftersom vi har stora utmaningar när det gäller att hantera effekterna av pandemin har vi valt att betala ut pengarna. Vi ser att verksamheterna har det tufft, fler behöver lovskola och extra läxhjälp, säger Lovisa Aldrin.

Pengarna fördelas på samtliga skolor, även fristående.

– Det blir helt enkelt en ökning av elevpengen.

Extrapengarna kan användas till utökad lovskola, läxhjälp eller för att behålla utökade resurser som inte varit finansierade i årets budget, men inte till sådant som leder till fasta långsiktiga kostnader, som att anställa ny personal, säger hon.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här