Furulundsskolan väljer att skicka hem elever på grund av värmen i lokalerna.
Furulundsskolan väljer att skicka hem elever på grund av värmen i lokalerna. Bild: Roger Larsson

Skola skickar hem elever på grund av hetta

Under onsdagen meddelade Furulundsskolan att man skickar hem eleverna efter lunch. Anledningen? Det varma vädret. Även Söndrumsskolan har valt att skicka hem elever på grund av värmen.

ANNONS
|

De som drabbas är eleverna som går i årskurs 7-9 och håller till i skolans paviljonger.

– På grund av den långvariga värmen så har har jag gjort bedömningen att det inte går att bedriva undervisning efter lunchtid. Temperaturen är för hög och det är för dålig luftkvalité, säger Magnus Ljungdahl, högstadierektor på Furulundsskolan som berättar att det bara är eleverna som går i skolans paviljonger som påverkas.

– De andra lokalerna bedömer vi att det går att bedriva undervisning i.

Från och med klockan 13 kommer därför eleverna att skickas hem. Detta gäller både under onsdagen och torsdagen.

– Vi får följa väderleksrapporten och så får vi ta ett nytt beslut när det kommer till fredagen, säger Magnus Ljungdahl och fortsätter:

ANNONS

– Det handlar om en eller två lektioner som ställs in och vi kommer att se till att eleverna får det stöd som de behöver till följd av de inställda lektionerna. Hur det kommer att se ut ska jag diskutera med lärarna.

Även Söndrumsskolan har valt att ställa in undervisningen efter klockan 13 under onsdagen och torsdagen på grund av värmen. Beslutet gäller för eleverna i årskurs 6-9.

– Under eftermiddagen ligger temperaturen i skolan på över 30 grader, det blir som ett växthus, säger Gisela Berg Rudolfsson, rektor för årskurs 6-9 på Söndrumsskolan och fortsätter:

– Eleverna får med sig enklare uppgifter som de ska göra hemma.

ANNONS