Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Elvedin Basic

Skola fick utrymmas efter larm om brand

Kattegattgymnasiets elever fick under torsdagseftermiddagen utrymmas från lokalerna på Skånegatan och undervisningen avbröts. Orsaken var rökutveckling i ett batteri i källaren.

"Det var ganska illastickande rök" säger Arvid Samuelsson som var brandingenjör på platsen.

Klockan var halv tre när räddningstjänsten nåddes av skolans automatlarm.

– Det var ett batteri som av varmgång eller någon annan orsak genererade en ganska illastickande rök, säger brandingenjör Samuelsson.

Ingen människa ska ha skada under händelsen men räddningstjänsten tog tillsammans med rektorn på Kattegattsgymnasiet beslutet att skicka hem eleverna för dagen. Enligt personal på skolan kunde man tydligt känna röklukten.

– Röken kunde dessutom kännas irriterande för andningsvägarna och det fanns de som upplevde en stickande känsla i ögonen, förklarar Samuelsson.

Även Region Halland bedriver verksamhet i de aktuella lokalerna på Skånegatan. Personalen där gavs alternativet att fortsätta arbetsdagen eller gå hem om de kände sig påverkade eller obehagade.

Räddningstjänsten arbetade som mest med åtta brandmän på plats under släckning- och vädringsarbetet. Med hjälp av bärbara fläktar handlade arbetet under eftermiddagen till största del om att vädra ur lokalerna.

Rökutvecklingen aldrig hann utvecklas till någon brand eller bli någon direkt fara för allmänheten.

– Men det är ändå allvarligt, det blir kemiska reaktioner i batteriet, säger Arvid Samuelsson.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här