Skejtparken i Falkenberg – en succé

I Falkenberg lyckades politikerna skaka fram de tre miljoner som byggandet av skejtparken vid Tullbroskolan gick loss på – trots de bistra ekonomiska tiderna.

ANNONS
|

I somras invigdes den 1100 kvadratmeter stora anläggningen i grannkommunen och utomhusbanan har omedelbart blivit en succé:

– Det är tjockt med barn, ungdomar och vuxna som åker skateboard. En normal dag är det ett 60-tal åkare i gång och ännu fler på helgerna, säger Anders Bengtsson, chef på kultur- och fritidsförvaltningen i Falkenberg:

– Det är härligt att se. Man säger ofta att ungdomar inte rör på sig, men det gör de verkligen här.

Precis som i Halmstad har skateboardåkarna själva varit aktiva och jobbat för en skejtpark. Ungdomarna startade en förening och diskuterade fram olika förslag med Falkenbergs kommun.

ANNONS

– Politikerna, från höger till vänster, var med på noterna och såg möjligheterna. Det blev en diskussion när krisen kom, men man stod på sig och rörde inte de tre miljoner som fanns avsatta, säger Anders Bengtsson.

Och runt om i landets kommuner poppar det upp skejtparker: förutom i Falkenberg har det byggts anläggningar i Växjö, Södertälje, Norrköping och Nacka det senaste året. Malmö har dessutom fått en tredje skateboardanläggning, enligt Johan Svahn.

– Många kommuner har fattat behovet och satsar pengar på det här, säger han.

ANNONS