Sjukdom påverkar tömning av återvinningsstationer i Halmstad

Till följd av sjukdom hos FTI, Förpacknings och tidningsinsamlingen, är det brist på chaufförer, vilket påverkar tömning av Halmstads återvinningsstationer.

ANNONS
|

I ett pressmeddelande skriver återvinningsföretaget att perioden mellan jul- och trettonhelgen är intensiv med extrema flöden av förpackningar på återvinningsstationerna. Sjukdom kan därför märkas snabbt.

– Vi har planerat för det och ökat upp kapaciteten och beredskapen med tätare tömningar och fler behållare där vi haft möjlighet, men när det kommer stora mängder förpackningar på kort tid blir det fort fullt, förklarar Magnus Örnborg, regionchef på FTI, och menar på att de arbetar hårt för att hitta lösningar.

Exakt omfattning är i nuläget oklart, men det kan uppstå störningar under veckan där chaufförerna kommer behöva prioritera tömningarna.

– Vi hoppas inte att de ska fortsatt vara några störningar till helgen, då de kallar in extra personal. Så till nästa vecka bör vi vara ikapp igen.

ANNONS

Under torsdagsförmiddagen var Kjell Olofsson och slängde återvinning på återvinningsstationen vid Coop Gamletull. Han har inte märkt av att kärlen tömts mindre, till följd av bristen på chaufförer.

– Men en del lägger sakerna utanför kärlen, det gillar jag inte, kommenterar han.

Vidare nämner FTI att man som privatperson kan bidra genom att sprida ut turerna till återvinningsstationerna eller vänta till efter helgerna.

– Vi uppmanar också alla platta till och vika ihop förpackningarna innan de lämnas vid återvinningsstationerna så att fler får plats med mer, samt att inte ställa saker utanför om det är fullt i behållarna, säger Magnus Örnborg.

LÄS MER:Fel avfall dumpas på många sopstationer

LÄS MER:Raija är kritisk till gropig återvinningsstation – ”tar sönder bilen”

LÄS MER:Tidningscontainrarna på väg att försvinna

LÄS MER:Hem tar över ansvaret för returpapper

ANNONS