Sjöräddningssällskapet Grötvik räddade skadad man på havet

Strax före klockan halv fyra på söndagsmorgonen fick Sjöräddningssällskapet Grötvik rycka ut. En man var skadad ute på havet med en läckande båt.

ANNONS
|

Det brådskande larmet nådde Sjöräddningssällskapet Grötvik vid 03.25 på söndagsmorgonen. Båten, en 11 meter lång snipa, befann sig cirka 10 distansminuter ut från Grötvik.

Ombord befann sig en skadad man samtidigt som båten läckte från propelleraxeln.

Sjöräddningssällskapet Grötvik åkte ut mot platsen och fick uppbackning i form av räddningsbåten Rescue Gripen från Torekov och helikoptern Lifeguard 005 från Säve.

– Det var väldigt stökigt väder och helt becksvart ut, berättar Stefan Waltersson, skeppare ombord Rescue PO Hanson under räddningsinsatsen.

Det blåste lite drygt 10 m/s på havet i samband med insatsen.

Vid klockan 04:30 var Sjöräddningssällskapet Grötvik framme vid båten samtidigt som helikoptern anlände.

ANNONS

Den skadade mannen syntes i styrhytten och båten bedömdes inte vara på väg att sjunka.

En person från helikoptern, som anlände samtidigt, hissades ner till båten för att fästa en lina för bogsering. Den skadade mannen hissades sedan upp för att tas med till Halmstad flygplats där en ambulans väntade för färd till sjukhuset.

Båten bogserades därefter in till hamnen.

– Den läckte in vatten så vi drog in den till Nissan och länsade ut den så gott vi kunde. Räddningen tog lång tid, över åtta timmar till sjöss allt som allt. Vi hade väldigt god hjälp från helikoptern, det är guld värt, säger Stefan Waltersson och berättar att det är tryggt att ha med en kollega, som Rescue Gripen från Torekov, vid räddningar likt den här.

Den skadade mannen har sedan dess fått lämna sjukhuset och har tittat till sin båt.

ANNONS