Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Sjöräddningen undsätter strandade på Tylön som fick en spännande upplevelse de inte räknat med. Bild: Anders Widén privat
Sjöräddningen undsätter strandade på Tylön som fick en spännande upplevelse de inte räknat med. Bild: Anders Widén privat

Sjöräddningen fick undsätta strandsatta fyrbesökare

Under lördagen var det många som ville besöka Tylön för att titta på fyren. En söndrig båtmotor gjorde att Sjöräddningssällskapet fick köra tillbaka strandsatta till fastlandet igen.

Det var många som köpt biljetter för att ta sig ut till Tylön under lördagen för att titta på den 150-åriga fyren. Lagom till lunch fick man istället avblåsa turerna när ribbåten som körde ut besökare från Grötviks hamn hade gått sönder.

– Vi fick avbryta Fyrdagarna eftersom drevet på båten gått sönder och det kändes inte tryggt för skepparen att köra mer, berättar Anders Widén som ansvarar lokalt för Fyrdagarna.

Många av Tylöbesökarna hade planerat för en längre vistelse ute på ön så de ”satt inte i sjön”.

– De som sitter i sjön på en fin sandstrand på Tylön med 25 plusgrader hade varit gnällspikar. De flesta hade med sig picknickkorg och badkläder.

Någon överhängande risk för en ofrivillig Expedition Robinson fanns inte heller för genast satte sig arrangörerna i ett öråd för att hitta en ersättningsbåt.

– Vi hade försökt att få ut en reservbåt från Båstad till eftermiddagen men när då sjöräddningen så vänligt sa att de kunde hjälpa oss så sa vi ja.

Att det nu blev en annan båt tillbaka uppskattades av de flesta strandsatta.

– Alla 50 kvarvarande på ön fick en ännu mer spännande upplevelse när de fick åka med sjöräddningskryssaren.

De som löst biljett till lördagens eftermiddag och söndagen får nu istället åka ut nästa helg.

– En rolig sak är att de som körde ribbåten åt oss passade på att gå med i Sjöräddningssällskapet för att själva kunna undsätta andra i framtiden. Inget ont som inte har något gott med sig, avslutar Anders Widén.

LÄS MER: Västerhavsveckan vill lyfta kunskaperna om vår havsmiljö

LÄS MER: Tylöfyren fyller 150 år och uppmärksammas med plakett

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här