Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
När det blev känt att larmet på Söndrumsskolan tjöt åkte polisen direkt dit – men då var det för sent. Bild: Lina Salomonsson

Sexornas nya surfplattor stals på skola

En stor del av de surfplattor som på tisdag skulle delas ut till alla sjätteklassare på Söndrumsskolan stals på fredagskvällen.

Strax efter klockan nio på fredagskvällen hörde en förbipasserande cyklist hur larmet tjöt från Söndrumsskolan. Polis larmades till platsen och möttes av en öppen entrédörr, framför vilken det stod ett par trunkar.

Patrullen som genomsökte lokalerna hittade inga inbrottstjuvar, men upptäckte att någon letat igenom sex kontor och två förråd.

I ett av förråden har det stulits surfplattor. Jag vet inte exakt hur många, men det rör sig om ett stort antal, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson.

Enligt preliminära uppgifter till HP är det 70–80 surfplattor som är borta – så värdet på stöldgodset är ett sexsiffrigt belopp.

På Söndrumsskolan brukar eleverna få en surfplatta i början av andra terminen på årskurs sex, som ett hjälpmedel man använder till och med årskurs nio. På tisdag var det dags för nuvarande sex klasser med sexor att få sina – men nu är en stor del av dem borta.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här