Två år efter det påstådda sexofredandet ställs den idag 23-årige mannen inför rätta.
Två år efter det påstådda sexofredandet ställs den idag 23-årige mannen inför rätta. Bild: Lina Salomonsson

Sexofredare ställs inför rätta efter två år

Kvinnan vaknade av att mannen hade fört in sin hand innanför hennes trosor. Hon vågade inte säga ifrån direkt utan låtsades sova vidare. När han åkt därifrån dagen därpå konfronterade hon honom på Snapchat. Två år senare ställs han nu inför rätta.

ANNONS
|

Händelsen som den nu 23-årige mannen åtalas för inträffade för över två år sedan. Den aktuella natten i maj 2018 kom han hem till kvinnan i sällskap med en vän och kvinnans kusin, som hon vid tidpunkten delade lägenhet med.

De tre var berusade efter en utekväll och kvinnans kusin erbjöd killarna sovplats. Kvinnan säger i förhör att hon hade träffat 23-åringen ett tiotal gånger tidigare genom gemensamma vänner. Eftersom de var ytligt bekanta fick han sova med henne i hennes säng medan hans vän lade sig på soffan.

Låtsades sova

På natten vaknade kvinnan av att hon kände mannens hand massera hennes underliv innanför hennes trosor. Hon fick panik och säger i förhör att hon vred sig så att hans hand inte skulle komma åt, men att hon inte vågade säga ifrån trots att hon ville att han skulle sluta och gå därifrån. Istället låtsades hon att hon sov.

ANNONS

Som bevisning mot den nu åtalade mannen finns delar av en Snapchat-konversation mellan honom och kvinnan från dagen efter händelsen. Den visar hur hon konfronterar honom med vad han har gjort. Senare samma dag gick hon till polisen och anmälde honom.

Även kusinens vittnesuppgifter om vad kvinnan berättade och hennes reaktioner efter händelsen åberopas som muntlig bevisning.

Åtalas efter två år

Mannen nekar till anklagelsen. I förhör säger han att kvinnan var jättefull vid tillfället och att den enda kroppskontakten mellan dem var när han kliade henne på ryggen när de låg i sängen. Han förstod inte vad hon menade med det hon skrev till honom på Snapchat dagen efter.

Det har gått över två år sedan händelsen som den då 20-årige mannen misstänks för. Han åtalas nu för sexuellt ofredande.

ANNONS