Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/2

Serievandal skapar problem för frisör

Frisörskan Michele Calvert har på tre månaders tid fått tolv skyltar förstörda. På måndagen förstördes ytterligare en rejäl skylt och nu har hon fått nog av den konstanta vandaliseringen.

För tre månader sedan flyttade Michele Calvert sin frisersalong Salong Dolce Vita från Flygstaden till det egna garaget i Stenhuggeriet. Affärsmässigt har det varit ett rejält uppsving med många nya kunder, men utöver det har det varit en hel del bakslag i form av vandalisering.

– Jag har satt upp skyltar längs med vägen in hit, och det är någon som tar skyltarna och slänger dem i skogen och förstör dem. Sammanlagt är det tolv skyltar som har förstörts och de är inte billiga att tillverka, säger Michele Calvert.

Under måndagsmorgonen upptäckte hon också att den stora skylt som var uppsatt ute vid infarten från Tylösandsvägen hade blivit avbruten.

– Och nu har de till och med tagit sönder själva fötterna på skylten som är i metall, säger Calvert.

Vandaliseringen är bara en i raden och det börjar tära på henne.

– Jag orkar inte med detta. Jag blir bara så ledsen. Det kostar både pengar, tid och energi. Det är så himla onödigt.

Som om det inte vore nog att skyltarna vandaliserats har någon även gett sig på hennes makes bil vid ett flertal tillfällen. Vindrutetorkare har brutits av och tunga trädstammar har lagts på bilen. Vidden på vandaliseringen gör att hon inte misstänker att det är några uttråkade ungdomar som ligger bakom.

– Jag tror att det är någon här i området som stör sig på att jag har öppnat en salong här. Jag har haft en granne som skällt ut oss för att vi parkerat på gatan, trots att man får göra det. Och allmänt så känns det som att det inte är så glada miner längre. Men jag förstår inte hur det kan bli så upprört på grund av en frisersalong.

Längs med vägen sitter också ett par mindre skyltar som ska guida kunder i rätt riktning. De vrids ofta så att de pekar åt fel håll, om de ens får sitta i fred. Flera gånger har de hittats slängda i skogen.

– Förhoppningsvis blir det lite uppmärksammat nu så att fler håller utkik och att den här personen får en tankeställare.

Måndagens vandalisering är polisanmäld.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här