Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/92

Se bilderna från torsdagens student i Halmstad

Det är lätt att bli övertänd under studentutspringet. Lyckligtvis hade Bulim Topalli omtänksamma kompisar som kunde hjälpa till med den saken.

– Mina grabbar är lite extra. Men det var bara roligt att de ville fira mig, säger Bulim Topalli.

Topalli sprang ut från byggskolan på Kattegatt under torsdagen och tidigare under dagen hade också kompisarna i parallelklassen utmärkt sig under sitt utspring, när de rullade ut i vagnar till en Jägermeister-låt.

LÄS MER: En blivande statsminister sprang ut på Sannarp

– Vi ville sticka ut lite. Men vi kanske borde tränat någon gång innan, jag vet inte om det blev så bra, ler Otto Karlsson, som satt i vagnen längst fram:

– Ja, jag tog bara tag i en konfettikanon och satte mig.

LÄS MER: Förälder missnöjd med studentlösningen: ”Man vill inte ens försöka”

Även på Kattegattskolans andra lokaler, de på Skånegatan, var det stökigt under torsdagen. Förutom ett par krossade solglasögon fick vi nämligen ytterligare en fotstukning – den andra på lika många dagar.

LÄS MER: Betygen flög i luften när studentfirandet drog i gång på Sannarp och Sture

– Jag kände så fort jag kom in i klungan och började hoppa att min fot gick åt helvete – men det skiter jag i. Så jäkla underbart, vilken student! skrattar den skadedrabbade Martin Sätherström samtidigt som han tänder sin cigarr.

Inte framför föräldrarna väl?

– Jo, jo, det är lugnt – morsan och farsan är med på det.

Under torsdagen hade alla de kommunala skolorna sina sista utspring. På Sturegymnasiet sprang bland annat filmeleverna ut.

LÄS MER: Här springer årets första studenter ut i Halmstad

– Det är både glatt och sorgligt – man vill inte lämna heller. När lärarna under sluttalet sa att vi blir vuxna nu känner man bara ”neej, jag vill inte!“, säger Nadine Farjallah.

LÄS MER: En annorlunda studentvecka är i gång: ”Blev kul som det blev”

Hon ser tillbaka på tre roliga år.

– Jag älskar ju film och det har varit så roligt program att gå. Slutuppgiften var ju liksom inte att skriva tio sidor uppsats utan att göra en film om vad man vill!

Siktar du mot Hollywood nu?

– Det är drömmen – jag vill ju fortsätta hålla på med film.

Några som slog de flesta i grenen “annorlunda avslutning på grund av corona” var IB-eleverna på Sannarpsgymnasiet. Att deras slutprov ställdes in i våras innebar att de inte haft någon undervisning överhuvudtaget sedan april.

– Hela klassen är inte här i dag heller. Jag tror vi saknar fyra stycken som redan gått sina egna vägar, säger Julia Hemmedy och tillägger:

– Men det blir också väldigt roligt att träffa alla igen här nu.

De kan heller inte slappna av helt ännu. Kanske måste de göra slutprovet senare i höst.

– Jag har sparat alla mina anteckningar – så det känns inte riktigt som att allt är över igen, säger Julia Hemmedy.

Under torsdagen sprang alltså de sista klasserna ur de tre kommunala gymnasierna ut. Men studentveckan slutar inte för det – under fredagen springer samtliga friskolor ut en sista gång.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här