Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Satsning på dubbelbiljett till museer föll väl ut

I sommar har besökare kunnat köpa en gemensam entrébiljett till Halmstads båda konstmuseer. Satsningen föll väl ut och tanken är att biljetten ska komma tillbaka.
– Corona har lett till ett stort besökstapp, och denna biljett har mött upp tappet lite, säger Magnus Jensner, museichef på Hallands konstmuseum.

Det var dock inte coronapandemin som var anledningen till att biljetten infördes på Mjellby konstmuseum och Hallands konstmuseum.

– Vi hade redan innan börjat diskutera hur vi kan samarbeta på olika sätt mellan museerna för att ge varandra draghjälp och locka besökare till bägge, och då föddes den här idén. Biljetten har man kunnat köpa från slutet av juni till slutet av augusti och den har då gällt för ett besök på varje museum, säger Magnus Jensner.

Det finns dock inga krav på att biljetten ska utnyttjas till fullo på en och samma dag.

– Har man bara varit på ett ställe men har en sådan här biljett så har man hela hösten på sig att använda även den andra entrén, säger Magnus Jensner.

Sparar 60 kronor

Biljetten har kostat 100 kronor. I normala fall ligger entrén för en vuxen på 80 kronor på varje museum.

– Vi har sålt ungefär 200 sådana här biljetter, och Mjellby 400 stycken. Reaktionerna har varit väldigt positiva. Vi planerar att införa den här biljetten igen efter årsskiftet, men har inte bestämt alla detaljer än, säger Magnus Jensner.

Han ser fördelar med dubbelbiljetten för Hallands konstmuseum.

– Tanken är att vi ska fånga upp besökare som inte känner till vår verksamhet. Vi öppnade i oktober förra året och hade bra öppningsmånader, men sedan kom corona och allt sjönk ihop. Vi hade tänkt ägna våren åt att etablera och marknadsföra verksamheten men det har ju inte gått, och därför har dubbelbiljetten också varit bra för oss.

Olika stort tapp

Besökstappet för Hallands konstmuseum ligger på omkring 70 procent jämfört med vad verksamheten hade räknat med.

LÄS MER: Omvandlat museum lockade många nyfikna

– Corona har påverkat oss jättemycket. Många väljer att inte gå på vernissager och visningar och vissa tror inte ens att vi har öppet. Men vi kämpar på och kommer att fortsätta ha öppet, men vi är noga med att följa begränsningen på max 50 personer i lokalerna samtidigt, säger Magnus Jensner.

Lika stort har inte tappet varit på Mjellby konstmuseum.

– Hittills i år har vi tappat 40 procent, men i sommar har vi haft fina besökssiffror med endast ett 25-procentigt tapp. Och då ska man även ha i åtanke att vi minskade våra öppettider med 15 timmar i veckan jämfört med föregående sommar, säger Karolina Peterson, museichef.

Även hon tycker att satsningen på dubbelbiljetten har varit positiv.

– Vi upplever verkligen att den stärker Halmstad som konstdestination och skapar ett besöksflöde mellan våra institutioner. Vi hoppas kunna arbeta vidare med den under nästa år, säger hon.

LÄS MER: Så har det hittills gått för Hallands konstmuseum

LÄS MER: Följ med på en tjuvtitt i det nya konstmuseet

LÄS MER: Mjellby konstmuseum ett steg närmare renovering

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!