Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sambo flydde efter månader av våld i hemmet

En man står åtalad för grov kvinnofridskränkning och försök till våldtäkt mot sin sambo. Kvinnan lämnade deras bostad en dag i juli då han tidigare misshandlat och försökt våldta henne.

En polispatrull beordras till en bostad i Halmstads kommun onsdagen den 22 juli och möts där av en misshandlad kvinna. Hon har synliga blåmärken och svullnader i ansiktet. Adressen de kommer till är inte där kvinnan vanligtvis bor, utan dit hon har flytt från sin sambo.

Sambon, en man i 45-årsåldern, ska vid upprepade tillfällen i samband med berusning misshandlat kvinnan genom slag, stryptag så att hon tror att hon ska dö, dragit henne i håret genom trädgården, hälla kryddor över, spruta vatten på och riva henne.

Kvinnan har sjukanmält sig från sitt arbete för att hon inte vill visa upp sina skador. Mannen är sjukpensionär.

Kvinnan uppger att våldet har eskalerat under de senaste månaderna och kulminerat i veckan som ledde fram till den 22 juli, då han tidigare under dagen ska ha försökt våldta henne i både vardagsrummet och sovrummet.

Innan kvinnan lämnar deras bostad på onsdagen ska mannen ha gömt undan hennes mobiltelefon, kör- och betalkort samt hennes glasögon.

Ett medicinskt utlåtande talar starkt för att vad kvinnan har uppgett, enligt ovan, stämmer utifrån de skador som hon har åsamkats. Mannen menar att hon har lätt att få blåmärken och trillat och slagit i saker i hemmet när hon har varit full.

Nära släktingar till mannen är också förhörda av polis och de uppger att även de kan vara rädda för mannen. Mannens mamma uppger att hon sover med röret till en dammsugare bredvid sängen av rädsla och en syster till honom berättar att hon har fruktat för sambons liv.

Samma dag som polis larmas och träffar kvinnan utfärdas en husrannsakan mot mannen bostad. Då hittar man kvinnans glasögon, mobil, plånbok samt hennes trosor och byxor som mannen har slitit av henne. Samtidigt anhålls mannen och sitter häktad sedan två dagar därefter.

Han står sedan i måndags denna vecka åtalad för grov kvinnofridskränkning och försök till våldtäkt, men nekar till att ha begått brotten.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här