Samarbete om biljett fortsätter hela 2021

Satsningen på en gemensam entrébiljett till Halmstads båda konstmuseer blev lyckad. Den rabatterade biljetten kommer därför tillbaka 2021.

ANNONS
|

I somras kunde besökare köpa en helt ny typ av entrébiljett som gällde för ett besök på Mjellby konstmuseum och ett på Hallands konstmuseum.

LÄS MER:Satsning på dubbelbiljett till museer föll väl ut

Syftet var att verksamheterna skulle ge varandra draghjälp och att besökare skulle lockas till båda museerna. Biljetten kostade 100 kronor jämfört med ordinarie pris som är 80 kronor per museum och vuxen.

Omkring 600 personer valde att utnyttja möjligheten. Eftersom satsningen fick ett bra utfall, coronapandemin till trots, så har kulturnämnden beslutat att den ska fortsätta. Kostnaden ska ligga kvar på en hundralapp och intäkterna som kommer in fördelas lika mellan museerna.

– Jag gillar personligen idén att vi gör detta tillsammans. Vi har två superfina museer i stan och att ha en gemensam biljett är en riktigt bra satsning, säger Anna Ginstmark (C), nämndsordförande.

ANNONS

Den som köper en gemensam entrébiljett har hela året på sig att utnyttja den, och man behöver inte besöka de båda museerna samma dag.

Kulturnämnden har också beslutat att införa ett årskort för familjer på Mjellby konstmuseum till en kostnad av 250 kronor per år. Med en familj räknas ”två vuxna med barn under 20 år” enligt nämndens beslut.

ANNONS