Även om man får en textruta på datorskärmen med texten ”Du har nu bekräftat dina kontaktuppgifter och står kvar i HFAB:s bostadskö 365 dagar” kan man inte vara säker.
Även om man får en textruta på datorskärmen med texten ”Du har nu bekräftat dina kontaktuppgifter och står kvar i HFAB:s bostadskö 365 dagar” kan man inte vara säker.

Saknat bekräftelsemejl ledde till missad köplats

Yvonne Carlsson menar att HFAB inte har koll på sitt kösystem. När hon fick ett påminnelsemejl loggade hon in och uppdaterade sina köuppgifter på nätet – ändå har hon plockats bort från bostadskön.
– Min uppdatering räknas inte för att jag inte kan visa ett bekräftelsemejl, säger hon.

ANNONS
|

Yvonne Carlsson är uppvuxen i Halmstad och har tidigare bott hos HFAB. För tre år sedan flyttade hon till Tjörn för att maken fått jobb där.

– Vi planerar att flytta tillbaka till Halmstad snart, men i och med att HFAB raderat mina 3 021 köpoäng kan vi ju glömma att hitta en lägenhet. På grund av deras miss måste vi väl inrikta oss på att köpa en bostadsrätt i stället, säger hon upprört.

Precis som jag gjort flera gånger tidigare uppdaterade jag mina uppgifter som man ska.

Yvonne Carlsson berättar att hon i början av oktober förra året fick ett påminnelsemejl med rubriken ”Du håller på att mista din plats i bostadskön”.

– Veckan efter loggade jag in med bank–id på Mina sidor på HFAB:s hemsida. Precis som jag gjort flera gånger tidigare uppdaterade jag mina uppgifter som man ska.

ANNONS

LÄS MER:”En stor mängd har visat att systemet fungerar”

Hon noterade också att mejlen med förslag om lediga lägenheter fortsatte att komma. Det sista hon fick kom den 19 december.

– När jag skulle logga in den 21 december gick det inte, så jag ringde till HFAB. Det var då jag fick veta att de plockat bort mig från kön.

De krävde att få se ett bekräftelsemejl som bevis.

– Jag protesterade och intygade att jag uppdaterat som vanligt, men de krävde att få se ett bekräftelsemejl som bevis.

Eftersom Yvonne Carlsson sparat samtliga mejl som hon fått från HFAB under två och ett halvt års tid – huvudsakligen förslag på lediga lägenheter – skickade hon kopior på dem till det kommunala bostadsbolaget.

– På hela den tiden hade jag bara fått ett bekräftelsemejl från HFAB, trots att jag ibland uppdaterat flera gånger samma år för att vara säker, säger hon och tillägger:

– Ingenstans på Mina sidor stod det att jag skulle få ett mejl som bekräftelse, som jag dessutom måste spara.

För att kontrollera hur det går till har HP också testat att uppdatera en köplats. Visserligen kom det då ett bekräftelsemejl efter några minuter – men bland instruktionerna på Mina sidor står ingenting om att man ska vänta på någon bekräftelse via e-post.

Däremot dök det upp en ruta på datorskärmen med texten: ”Du har nu bekräftat dina kontaktuppgifter och står kvar i HFAB:s bostadskö 365 dagar”. Det står dock inget om att man ska kolla efter en bekräftelse i sin mejlkorg.

ANNONS

För Yvonne Carlsson är detta, tillsammans med det som HP tidigare skrivit om uteblivna påminnelser och HFAB:s kvalitetssäkringsproblem härom året, ytterligare ett bevis på att systemet inte fungerar perfekt.

– Ändå har jag fått svaret att it-avdelningen kontrollerat mitt fall och att allt skötts korrekt.

ANNONS