Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

S ville utreda bonus till kommunanställda

När fullmäktige skulle klubba igenom 500 kronor per kommunanställd i trivselpengar, som uppskattning för arbetet under pandemin, försökte Krissi Johansson (S) utvidga frågan. Hon pekade på de regionanställdas 10 000 kronor extra på junilönen och ville utreda en bonus – men fick bara stöd av MP och V.

HP har tidigare skrivit att Halmstads kommun ska avsätta 500 kronor per anställd för att medarbetarna ska kunna göra något kul tillsammans, exempelvis äta en middag med kolleger.

Summan är tänkt som en uppskattning för det extra slit som pandemin orsakat många kommunanställda. Denna personalvårdande satsning beräknas kosta cirka fem miljoner kronor – och är en uppföljning på de presentkort på 1 000 kronor som kommunens medarbetare fick i julgåva.

Sockra ännu mer

När det formella beslutet skulle tas på torsdagens kommunfullmäktige gick emellertid det socialdemokratiska kommunrådet Krissi Johansson upp i talarstolen och ville sockra uppskattningen till personalen ännu mer.

– Vi vill ge kommunstyrelsen i uppdrag att utreda en bonus/ersättning för medarbetarna och komma tillbaka med ett förslag till fullmäktige i september, föreslog hon.

Hon pekade på Region Hallands pandemisatsning med 5 000 kronor extra per anställd på decemberlönen och nu 10 000 kronor extra på junilönen.

”Märks att det är valår”

Kommunstyrelsens ordförande Jonas Bergman (M) jublade dock inte över förslaget.

– Det märks att det är valår i år, kommenterade han syrligt och tyckte det var synd att S skulle förstöra den uppgörelse de alla redan kommit överens om.

– Vi har inget emot de 500 kronorna, men vi vill också att frågan om en ordentlig bonus utreds, replikerade Krissi Johansson och tillade vasst:

– Med tanke på hur många partier som övergav uppgörelsen om översiktsplanen tycker jag inte att man ska prata om att vi sviker någon uppgörelse.

Avslag

Hon fick dock bara stöd av MP:s Ola Nilsson från talarstolen – och vid omröstningen även av de två närvarande V-ledamöterna. Politiske vilden Fabio Ishaq tyckte det var fel att ta upp saken i kommunfullmäktige.

– Tar du däremot upp frågan i kommunstyrelsen så ska jag gärna stödja dig, hälsade han.

Med röstsiffrorna 42–26 blev det sedan avslag på S-förslaget.

LÄS OCKSÅ: Regionanställda får 10 000 extra på junilönen

LÄS OCKSÅ: Vårdpersonal lockas med 3 000 kronor för varje extrapass

LÄS OCKSÅ: Anställda inom kommunen får ha kul för 500 kronor var

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!