Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Socialdemokraterna vill öppna upp för att en publik verksamhet kan flytta in i den gamla kulturskolan vid Nissan. ”Möjligheterna är många”, säger Stefan Pålsson (S).  Bild: Jari Välitalo
Socialdemokraterna vill öppna upp för att en publik verksamhet kan flytta in i den gamla kulturskolan vid Nissan. ”Möjligheterna är många”, säger Stefan Pålsson (S). Bild: Jari Välitalo

S vill se publik verksamhet i gamla kulturskolans lokaler

Restaurang, bar eller bed and breakfast. Socialdemokraterna i Halmstad vill öppna upp för att en publik verksamhet kan flytta in i den gamla kulturskolan vid Nissan.
– Det är en vacker gammal byggnad med kvällssol. Möjligheterna är många, säger Stefan Pålsson (S).

Den gamla kulturskolan vid Stadsbiblioteket vid Nissan har stått tom sedan verksamheten flyttade till Kulturhuset Najaden på söder.

Alliansens plan var att göra kontorslokaler av byggnaden. I samband med budgetförhandlingarna förra året ville de lägga sex miljoner kronor på att omvandla byggnaden för ändamålet – något som Socialdemokraterna sade nej till.

Restaurang, bar eller bed & breakfast

Nu väcker S liv i frågan igen. Partiet vill att kommunen öppnar upp för en publik verksamhet i lokalerna.

– Det är en vacker gammal byggnad precis vid Nissan med kvällssol. Vi vill se en verksamhet som kommer både Halmstadbor och turister till del. Det är också ett steg i att vända staden mot Nissan, säger Stefan Pålsson (S).

Att huset är q-märkt innebär vissa restriktioner i vad man får göra med det, men det finns ändå goda möjligheter om man förvaltar det på rätt sätt, menar Pålsson.

– Det skulle exempelvis kunna vara en restaurangverksamhet, en bar eller varför inte ett bed and breakfast. Jag är övertygad om att näringslivet kan komma in med många intressanta förslag, säger han och fortsätter:

– Citynära fastigheter med det här läget har potential att bli mötesplatser som drar folk till centrum. De ska inte bli kontorslokaler. Det är viktigt att noga tänka igenom användningen av attraktiva fastigheter med potential att öka aktiviteten i centrum.

”Här skulle det exempelvis kunna vara en uteservering”, säger Stefan Pålsson (S) medan han promenerar längs med fasaden mot Nissan. Bild: Jari Välitalo
”Här skulle det exempelvis kunna vara en uteservering”, säger Stefan Pålsson (S) medan han promenerar längs med fasaden mot Nissan. Bild: Jari Välitalo

”Idétorka hos Alliansen”

Alliansen har tidigare meddelat att de vill lägga ett antal miljoner kronor årligen på att utveckla city och öka attraktionskraften. Stefan Pålsson är inte imponerad. Han anser att det är ”all talk, no action” från de borgerliga partierna.

– De säger att de vill skjuta till miljoner men specificerar ingenting. Bergman (M) har intervjuats två gånger i HP om de pengarna, men har ännu inte preciserat hur mycket det handlar om eller vad pengarna ska gå till. Jag tycker det är idétorka hos Alliansen, säger Stefan Pålsson.

LÄS MER: Miljoner kan satsas på att locka folk till city

Han tror inte att kommunpolitiken ensamt bär ansvar för utvecklingen i city, men att politikerna har ett stort delansvar – där det är viktigt att komma med konkreta förslag.

– När vi tog budget senast så tog vi med utredningen av Bastionen. Den är nu i gång och ska levereras innan årsskiftet. Det här är en annan fråga som kopplar an till utvecklingen av stadskärnan, säger han.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!