S vill ha tillgänglig fiskeplats och billigare bad

Det är för dyrt för en barnfamilj att besöka Arenabadet anser Socialdemokraterna som föreslår en sänkning av priset. Partiet vill också förbättra tillgängligheten för fiskare i hamnen.
– Man ska kunna komma hit även i rullstol, säger Tord Johansson.

ANNONS
LocationHalmstad, Halmstad Arena||

”Vatten, stan är full av vatten” sjunger Robert Broberg i en av sina många låtar. Och just vatten verkar löpa som en röd tråd i flera av de motioner som S lägger fram.

Det har tidigare handlat om att öka tryggheten och säkerheten vid havet och utebaden samt en kommunal båtramp som en service till båtgäster. Och nyligen föreslog partiet att en badstrand anläggs i city, förslagsvis nedanför Landfästet.

LÄS MER:S vill ha en badstrand mitt i city

– Vår ingång är att man ska ta tillvara på det man har i närområdet, och vi har vatten, säger Tord Johansson som tillsammans med fullmäktigekollegan Micael Nilsson levererar ytterligare två motioner med vattentema.

ANNONS

”På tok för högt”

I den ena ifrågasätter de kostnaden för en familj som vill besöka Arenabadet. De har valt att jämföra priset i Halmstad med det i Laholm, Karlskrona, Växjö, Kalmar och Kristianstad.

Ett besök på Arenabadet för två vuxna och två barn kostar 292 kronor. Ett årskort nästan 8 600, skriver de.

Jämförande kommuner tar mellan 150–230 kronor för ett besök. När det gäller årskort tar Laholm 3 070 och både Karlskrona och Kristianstad omkring 6 400.

– Vi tycker att vi ligger på tok för högt. Vi vill att fler barn ska få möjlighet att bli simkunniga och få vattenvana och att vi möjliggör för en prisnivå som inte är alltför hög, säger Micael Nilsson.

Arenabadet är viktigt både ur integrations- och jämställdhetssynpunkt, tycker motionärerna som menar att socioekonomiska aspekter inte ska förhindra någon att besöka badet.

Fiske förenar

I den andra motionen föreslår politikerna att kommunen satsar på att göra i ordning ett område nere vid Oceanhamnen som är en populär fiskeplats.

– Vi tycker att man kan släta till ytorna, ordna parkering och ha en brygga ut i havet, säger Micael Nilsson.

– Tillgängligheten behöver bli bättre, vi tänker att man ska kunna komma hit och fiska även om man sitter i rullstol, tillägger Tord Johansson.

ANNONS

Fiske förenar, tillägger de.

– Det skapar sociala kontakter och det är många olika nationaliteter som samlas här, säger Tord Johansson.

Micael Nilsson tillägger att fler fiskeplatser för personer med funktionsvariationer behövs och ser positivt på de planer som finns på att anlägga en brygga i Nissan.

LÄS MER:Tekniska lösningar och fiskebrygga får del av bidrag

– Där har man fått pengar från tillgänglighetsmiljonen och det kanske man hade kunnat få även här, säger han.

ANNONS