Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

S vill ha en badstrand mitt i city

En badstrand borde anläggas mitt i city. Det anser Socialdemokraterna som har skrivit en motion i ärendet.
– Varför inte ha en strand i staden där folk kan bada eller bara sitta och njuta – det är en spännande och rolig tanke tycker vi, säger Ingegerd Sahlström (S).

Idén att skapa en citynära strand föddes egentligen för flera år sedan i samband med politikerveckan i Almedalen berättar hon.

– Det fanns något liknande där och vi tänkte att kan man i Visby så kan vi väl här i Halmstad också. Vi tyckte att det skulle vara kul med en strand mitt i city, säger Ingegerd Sahlström.

Nygammal idé

När partiet, via sin kulturförening, började jobba med Kulturstråk Nissan så fanns en badstrand med i planerna. Och nu kände partiet att det var dags att lyfta idén igen.

– Vi tänker oss att man kan ha stranden nedanför Landfästet, där finns en ganska stor yta som kan användas, säger Ingegerd Sahlström.

– I dag är det bara ett vassområde och det kan ju inte vara så svårt att få bort. När vi nu har Nissan så tycker vi att man ska utnyttja det, tillägger Rose-Marie Edlund (S).

Ska man transportera dit fin sand från till exempel Tylösand eller vad har ni för tankar?

– Ha, ha, nä, vi tänker att det överlämnar vi åt dem som kan sånt här. Men det kan säkert utformas på olika sätt och det behöver inte tvunget vara en sandstrand, det kan lika gärna vara gräsmatta. Det viktiga är att det blir en samlingsplats för folk, ett rekreationsområde, med möjlighet att bada och kanske grilla, säger Ingegerd Sahlström.

– Det behöver nog inte heller bli så dyrt, säger Rose-Marie Edlund.

Viktigt inslag

I motionen, som de har skrivit ihop med ytterligare tre partikamrater, trycker de på att en citynära strand skulle bli ett viktigt inslag i Kulturstråk Nissan och att det vore ett naturligt steg efter att ombyggnaden av Hallands konstmuseum nu står klar.

– Vi tycker att det är en mycket spännande och rolig tanke och vattnet i Nissan är numera rent och fint även om det ser lite brunt ut, så varför inte en strand i staden, säger Ingegerd Sahlström.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!