Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Högskolan i Halmstad.
Högskolan i Halmstad ökar för andra terminen i rad antalet sökande till lärosätets utbildningar. Bild: Roger Larsson

Söktrycket fortsatt starkt på Högskolan i Halmstad

Högskolan i Halmstad är återigen mer populärt än föregående år när det gäller hur många som söker sig till skolan.
Till vårens utbildningar har högskolan ökat antalet sökande med 33 procent jämfört med förra våren.
– Det är väldigt glädjande, säger kommunikationschefen Selma Sedelius.

Till höstens nyligen startade utbildningar hade Högskolan i Halmstad 32 procent högre antal sökande än föregående år, vilket var den största ökningen i landet. Till kommande vårs terminsstart är högskolan inte bland de allra främsta lärosäten som ökade i antalet sökande, men med 9 869 totala sökanden har Högskolan ökat med 33 procent jämfört med förra vårens siffror.

– Det är ju jätteroligt för oss. En del beror naturligtvis på den vikande konjunkturen som gör att fler söker till högre utbildning, men jag tror också att det beror på att vi har attraktiva utbildningar som lockar sökande och att vi har lyckats bra med vår marknadsföring, säger Selma Sedelius, kommunikationschef på Högskolan i Halmstad.

Främst lyfter Sedelius fram att Högskolan i Halmstad har ökat 17 procent bland de som valt program i Halmstad som sina förstaval som en siffra som är bra för lärosätet.

– Det har ökat rejält och det är väldigt glädjande.

Precis som till höstens utbildningar har vårens utbildningar lockat mer sökanden än föregående år. Den stora osäkerheten med situationen på arbetsmarknaden under coronapandemin och pandemin i sig tros ha bidragit till att fler vill utbilda sig. Men Sedelius tycker att Halmstad står sig starkt jämfört mer konkurrensen.

– Vi såg redan i våras att vi ökade mer på förstahandssökande än rikssnittet. Det ser ut som att den trenden fortsätter även nu, säger Selma Sedelius.

LÄS MER: Högskolan ökar mest i landet

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här