Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Sökinsatsen vid Östra stranden avslutad - Ingen person har hittats

En dykflotte har flutit iland vid Östra stranden i Halmstad. En stor sökinsats pågick under eftermiddagen. Ingen person har hittats och sökningen har nu avbrutits.

Enligt räddningstjänsten har en flotte flutit iland vid Östra Stranden i Halmstad. Sjöräddningen är därför inkallade för att undersöka om en olycka har skett. 

Polisens presstalesperson Jenny Widén berättar att polisen har varit på stranden och letat och tagit hand om flotten. Enligt vår reporter på plats, Anna-Karin Forsberg, så ligger Sjöräddningen just nu ute med helikopter över havet och letar. 

Det är en promnerande på stranden som har hittat en liten uppblåsbar dykflotte. Med foppatoffla och en dykklocka , berättar Christer Haglund, assisterande räddningsledare, sjöfartsverkets sjö och flygräddningscentral i Göteborg. 

Enligt honom används inte flotten till att ligga i utan det är en typ som används när man dyker.

– Vi håller på och söker om det är någon som i närtid har använt den. Dert pågår ett sök med båtar och helikopter. Vi håller på med spaning på olika fronter. Ringer runt till dykklubbar och annat. Man söker på olika sätt. Just nu finns det ingen person som är anmäld saknad. 

Den misstänkta sjöolyckan utanför Östra stranden omfattar även insatser från Sjöräddningen i Grötvik och Torekov.

– Det har gått ut en båt från Torekov och en vattenskoter med två man från Grötvik, berättar Magnus Odin på Sjöräddningssällskapet i Grötvik. 

Enligt Sjöräddningen flöt dykarflotten iland i höjd med Hagöns camping där den påträffades av en privatperson tidigt på lördagsförmiddagen.

– Det är en väldigt liten flotte, en sådam man använder för hjälp vid dykning. Den kan ha kommit härifrån eller så kan den ha drivit långt, från Danmark exempelvis. Men vi tar det allvarligt och fortsätter att söka, säger Magnus Odin. 

Påarpsevet utanför Laxvik är ett populärt dykställe nära Östra stranden.

– Det är ett högintressant sökområde. Vi får uppgifter om strömmar och vindar det senaste dygnet som en hjälp i sökandet. Det ligger många hummertinor ute med färgade kulor som gör att helikoptern har en del att undersöka på havsytan, säger Magnus Odin. 

Sjöräddningen avslutade sin insats vid halv sex tiden på kvällen. Ingen person hade då hittats.