Så uppmärksammas Earth hour i Halmstad

Stadsbiblioteket släcks ned under en timmes tid på lördag. Då är det nämligen dags för Earth hour, världens största miljömanifestation.

ANNONS

På lördag, klockan 20.30, är det återigen dags att släcka lamporna för att uppmärksamma klimatfrågan. I Halmstad kommer man att släcka belysningen vid Stadsbiblioteket.

Under veckan hålls bland annat föreläsningar om solenergi och en utställning i Rådhuset om hur kommunen jobbar med sin klimatpåverkan.

– Earth hour handlar inte om att spara el under en timme, utan om att sända en signal om att man ska minska sin klimatpåverkan. Det finns många sätt att göra detta på och man kan få hjälp av oss på Konsument Halmstad, säger Pernilla Widstam, energi- och klimatrådgivare hos Halmstads kommun, i ett pressmeddelande.

ANNONS

På onsdag står kommunen för en lunchföreläsning om solceller på Strandgatan 20 och på torsdag kväll har man en solenergikväll på Osbecksgymnasiet i Laholm. Dessutom kan man själv ta kontakt med kommunens energi- och klimatrådgivare för att få kostnadsfri rådgivning om man vill byta ut sin oljepanna, få tips på hur man kan spara energi eller producera sin egen el.

ANNONS