Så tycker folk om miljonsatsningen på Vallås

Som HP berättat ska kommunen göra en miljonsatsning för att öka tryggheten på Vallås. Medborgarservice ska inrättas, likt den som finns på Andersberg, och en samordnare med fokus på insatser som ökar tryggheten ska anställas. HP gjorde ett nedslag i Vallås centrum för att se vad folk tycker om satsningen.

ANNONS
LocationVallås||

LÄS MER:Miljonsatsning ska öka tryggheten på Vallås

Bild: Johan Persson

Emma Larsson, Vallås

0
– Det känns tryggare, om det nu blir så. Sedan de satte upp övervakningskameror har det lugnat sig här, och polisen kör också här rätt ofta. Allt som görs är bra.
Bild: Johan Persson

Branislav Sacipovic, Vallås

0
– Jag har bott här sedan jag var fem, sex år och det känns som att det är mer kriminalitet nu än förr så allt som görs är bra. Det finns väl en tanke, kanske att minska kriminaliteten genom att få unga att socialisera sig i stället för att bränna bilar. Jag tror att det finns ganska lite att göra på Vallås, mycket lekplatser bara, det behövs inte för 15-åringar.
Bild: Johan Persson

Jessika Ingvarsson, Vallås

0
– Ja, det tycker jag verkligen är bra. Det har varit mycket problem här med bränder och annat och det har eskalerat.
Bild: Johan Persson

Rolf Angelstedt, Vallås

0
– Jag tycker det är jättebra, jag såg precis när jag var ute och gick här att de åter slagit sönder en ruta på busshållplatsen. Det är skadegörelse lite för ofta här. Men jag har bott här sedan 70-talet, vi har uppfostrat tre barn här och de har gått i skolan här, och det var inte några större problem då.
Bild: Johan Persson

Malin Wich, Skedala

0
– Det låter helt underbart, jättebra, och jag tror att det behövs. Jag har två väninnor som bor här, som är ganska oroliga. Det har varit mycket inbrott och bränder här. För dem som bor här, har barn och djur och sådant, är det jätteviktigt att man samarbetar, har en gemenskap och att den ene ser efter den andra.
ANNONS