”I nuläget kan vi inte neka besökare tillträde till foajén, trots att det finns biljettkrav för att komma in vid vissa evenemang”, konstaterar Håkan Björklund (C), ordförande i teknik- och fritidsnämnden, och hoppas att kommunfullmäktige ska besluta att entréområdet inte längre är en offentlig plats.
”I nuläget kan vi inte neka besökare tillträde till foajén, trots att det finns biljettkrav för att komma in vid vissa evenemang”, konstaterar Håkan Björklund (C), ordförande i teknik- och fritidsnämnden, och hoppas att kommunfullmäktige ska besluta att entréområdet inte längre är en offentlig plats. Bild: Jörgen Alström och Roger Larsson

Så ska säkerheten på Halmstad Arena öka

Foajén vid Halmstad Arena och arenabadet har fram till nu varit en offentlig plats. Det vill kommunpolitikerna ändra på.
– Det skulle ge oss en annan möjlighet att avvisa folk som inte beter sig som de ska, säger Håkan Björklund (C), ordförande i teknik- och fritidsnämnden.

ANNONS
LocationHalmstad Arena||

Kommunfullmäktige bestämde redan förra året att man ville öka säkerheten på kommunens idrotts- och fritidsanläggningar. Mest akut ansågs situationen på utebaden och i juni beslutades om nya ordningsregler för Simstadion Brottet, Furulundsbadet och Getingebadet.

För att kunna införa ordningsregler var man tvungen att bestämma att utebaden inte längre är en allmän plats. Samma sak vill man nu göra med entréområdet till Halmstad Arena och arenabadet.

Kan idag inte neka tillträde

– I nuläget kan vi inte neka besökare tillträde till foajén, trots att det finns biljettkrav för att komma in vid vissa evenemang. Föreningar och arrangörer kan inte heller ha exempelvis kioskverksamhet i samband med matcher och andra arrangemang, säger Håkan Björklund.

ANNONS

Teknik- och fritidsnämnden föreslår nu att kommunfullmäktige justerar de lokala ordningsföreskrifterna så att även entréområdet räknas som idrotts- och fritidsanläggning, istället för en offentlig plats. Nyordningen föreslås börja gälla den 1 januari 2021.

ANNONS