Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

NÖjda. Oskar och Anton Sjöberg stortrivdes i Virsehatt. Alla sommarens vandringar finns på länsstyrelsens hemsida. Leta efter broschyren Aktiviteter och guidningar, där finns all information samlad.

Så ska barnen lockas ut i naturen

Halmstad har många natur- reservat som bjuder på hisnande naturupplevelser. Länsstyrelsen gör sitt allra bästa för att locka folket ut i skog och mark. I år satsar de lite extra på barnen.

– Vi vill att fler i olika åldrar ska hitta till våra reservat, säger Sofie Tedenstad, från Länsstyrelsen.

En av årets satsningar är en skattjakt i Virsehatt. För att gå skattjakten kan man antingen scanna in en QR kod som finns i reservatets början eller söka på Virsehatt och gå in på dem hemsida som är märkt skattjakt.

Och just i dag har HP fått med sig en liten testpatrull som kommer att ge sin syn på konceptet. Man kan säga att hög förväntan är utgångspunkten.

– Ska vi få vara med på skattjakt i skogen? undrar Oskar Sjöberg 6,5 och Anton Sjöberg 4.

– Jaaaaaa! utbrister båda två.

De kollar in hemsidan, kollar kartan och börjar genast sprinta för att spana in grillplatsen som är första riktiga hållpunkt på kartan.

Efter en stund når de fram till först grillplats och därefter skatt. Mycket nöjda fortsätter de vandringen upp över själva hatten. Det är brant, halt och lite stenigt. Men båda knatar på. Oskar som snart fyller sju med fokus på kartan. Anton lite drygt fyra kollar mest in pinnar och andra skogsfynd längs vägen.

Vad tyckte ni?

– Det var bra, det var kul att det var lite brant och stenigt och så, då blev det roligare, säger Oskar Sjöberg.

– Jag gillade att det var en figur med, säger Anton Sjöberg.

Men skattjakten är inte det enda med fokus barn.

I juni blir det en Väsenvandring när olika väsen kommer och berättar om olika fenomen i Virsehatt. Förutom det blir det också fotoworkshops både i Virsehatt redan nu på söndag, Möllegård och Hökafältet.

– Både barn och vuxna är välkomna på alla mina workshops. Men den i Hökafältet riktar sig speciellt till just vuxna tillsammans med barn, säger Patrik Leonardsson.