Så många tusen lockas av Hanna Nilssons hundkonto

Hanna Nilsson i Halmstad föder upp Golden Retrievers och lägger flera dagar i veckan upp bilder på valpar på sociala medier. Hon driver ett Instagramkonto med över 18 000 följare från hela världen.

ANNONS
|

– Det är helt fantastiskt, det känns överväldigande, säger Hanna Nilsson om framgången.

På sitt Instagramkonto kennelblagul har hon 3 370 inlägg – med bilder och videor på sockersöta nykläckta, såväl som vuxna Golden Retrievers. Flera stora internationella hundkonton på Instagram följer hennes konto och dagligen uppdateras de med bilder som får hundratals likes.

Förutom kontot driver hon en kennel i Halmstad där de föder upp valpar.

Kontot startades för fyra år sedan – utan någon tanke på att det skulle bli dundersuccé med tusentals följare. Hon berättar att det de senaste åren har ökat rejält i antalet följare och att hon främst fotograferar hundarna för sin egen skull.

ANNONS

– Jag fotograferar mycket i vardagen med hundarna. För mig är det viktigt att lägga upp bilder med bra kvalitet. Jag tycker att det ska vara estetiskt snyggt att titta på, säger hon och fortsätter:

– Det är helt fantastiskt att ha så många följare, det känns överväldigande, det var absolut inte ett mål att få många följare.Jag vet inte vad det beror på, men hoppas att det har att göra med mina bilder. Jag har använt mig av hashtags, men främst tror jag att det handlar om att ”rätt” folk hittar mig och delar mina bilder, säger Hanna Nilsson.

”De är mitt allt”

I skrivande stund äger hon sex stycken hundar. Men inom en snar framtid blir det ytterligare ett tillskott i form av ett lurvigt sällskap, då hon och maken ska behålla en av de kommande valparna.

Samtliga sju är Golden Retrievers.

– De är mitt allt, de är min familj. En hund är den ultimata vännen, den är ärlig, ställer alltid upp för en och är glad – oavsett om du har varit borta i fem timmar eller fem minuter.

Hanna Nilsson misstänker att många av hennes följare är hundmänniskor, som själva äger hundar.

– De är mycket hundfolk över hela världen som följer mig, men också människor som inte har hund.

ANNONS

På frågan om hur Instagramkontot har påverkat hennes kennel, berättar hon att det har varit många valpspekulanter som kommit tack vare kontot.

– Det är flera som har hört av sig och har velat köpa valp, beroende på vad det är för bilder jag lägger upp. Men det krävs mer än att gilla bilderna för att köpa en hund, säger hon.

Men fina bilder är inte allt, menar även Hans Rosenberg vid Svenska Kennelklubben.

– Söta bilder på hundar är alltid lockande men se till att du har tid, kunskap och sätter dig in i vilken ras det är. Det är viktigt attfå med registreringsbevis, köpeavtal och ett friskintyg som är utfärdat hos en veterinär vid valpköp, säger han.

Fakta: Detta bör du tänka på innan du skaffar valp

Hans Rosenberg vid Svenska Kennelklubbens ger sina bästa tips inför valpköp:

  • Se till att hunden är registrerad i hundregistret hos Svenska Kennelklubben.
  • Se till att få med registreringsbevis, köpeavtal och ett friskintyg som är utfärdat hos en veterinär, avmaskad och id-märkt.
  • Se till att du har tid för en hund.
  • Kunskap om vad det innebär att ha hund.
  • Se till att sätta dig in i vad det är för ras du ska köpa. Varje ras är unik och framavlad för ett speciellt ändamål. Tänk på vad du behöver göra för att tillgodose att hunden ska må bra. Ett misslyckat valpköp kan resultera i att hunden blir stressad, börjar tugga på saker och mår dåligt.

Fakta: Vad innebär det att vara med i Svenska Kennelklubben?

– Det innebär att du är med i en organisation som arbetar för dig och dina hund i samhället. Vi bevakar viktiga frågor för dig som hundägare, ger dig förmåner och erbjuder olika kursverksamheter. Att vara med i Svenska Kennelklubben ger dig större trygghet som hundägare.

Fotnot.Det är inte ett krav att vara medlem i Svenska Kennelklubben för att köpa och sälja hund och finns också flera andra organisationer för hund- och hundägare.

ANNONS