Så letar polisen efter bensinmacksrånaren

Den knivbeväpnade man som rånade en bensinmack i Halmstad under söndagen är fortfarande på fri fot. Nu letar polisen efter bilder från övervakningskameror i området som rånaren kan ha fastnat på.

ANNONS
|

Det var vid kvart i åtta på söndagskvällen som en knivbeväpnad, maskerad man rånade en bensinmack på Laholmsvägen i Halmstad på en okänd summa pengar.

– Personen som jobbade på stationen har inte kommit till fysisk skada men är skakad efter händelsen, sa Göran Carlbom, vakthavande befäl hos polisen under söndagskvällen.

”Maskerad med en mörkblå jacka”

Ännu finns ingen misstänkt för rånet och polisen spanade med hundar i området under gårdagen utan resultat. Förundersökningsledare Kenneth Johansson berättar hur jakten går vidare:

– Förundersökningen pågår för fullt med de sedvanliga utredningsåtgärderna. Vi fortsätter vår tekniska utredning och har hämtat in film från mackens övervakningskamera, säger han och berättar om vad som syns på bilderna:

ANNONS

LÄS MER:Knivbeväpnad rånare slog till mot bensinstation

– Han är maskerad med en mörkblå jacka som är uppdragen över ansiktet och åtsnörd så att allt som är synligt är en glugg vid ögonen. Han ska vara mellan 160 och 165 centimeter lång.

Initialt undersöker man internt om någon annan polis känner igen mannen på bilderna från något annat sammanhang.

– Senare kanske vi lägger ut bilder för att få tips från allmänheten men det är ännu lite tidigt för det. En sista instans vi kan använda är tv-programmet Efterlyst, men det är också för tidigt nu.

Polisen letar efter ytterligare kamerabilder

På filmen verkar han lämna till fots och det sista som syns är hur han viker av till höger utanför macken.

Polisen undersöker nu om det finns andra kameror i området som kan ha fångat rånaren på bild under flykten.

– Ibland kan det finnas andra verksamheter i närheten som har en övervakningskamera – en bankomat till exempel. Men området runt macken är inte så tätbebyggt så i det här fallet är det nog mindre troligt, säger Kenneth Johansson.

ANNONS