Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nya restriktioner träder i kraft och statsminister Stefan Löfven råder svenska folket att hålla sig borta från gymmen.. Bild: Jeff Chiu
Nya restriktioner träder i kraft och statsminister Stefan Löfven råder svenska folket att hålla sig borta från gymmen.. Bild: Jeff Chiu

Så agerar Halmstadgymmen efter nya restriktioner

”Gå inte på gym” löd en av Stefan Löfvens uppmaningar under måndags presskonferens.
Men hur agerar Halmstadgymmen – håller de öppna trots allt tuffare direktiv?

Under måndagen kom regeringens besked att max åtta personer får delta i offentliga sammankomster från den 24 november. En av Stefan Löfvens uppmaningar under presskonferensen var också att man ska undvika att gå på gym.

På Idrottscentrum, gymmet vid Högskolan i Halmstad, har man redan hittat på en egen lösning på problemet.

– Man kommer tidsboka gymmet precis som med gruppträning för att det ska vara max åtta personer i gymmet samtidigt, säger Simon Jönsson, verksamhetschef på Idrottscentrum.

Även vid gymmets gruppträningar tillåts bara åtta personer samtidigt och man har förkortat tiden på passen för att undvika trängsel.

– Det är ju trängseln som är boven a dramat och det är otroligt viktigt för oss att se till att det inte bli trängsel. Det är inte gymmet i sig som är farligt – där är det ju en större chans att du har friska människor runt dig eftersom du inte tränar när du är sjuk, säger Jönsson och fortsätter:

– Det är större chans att hålla sin hälsa god om man tränar och därför är det en samhällsnytta att det finns träningsmöjligheter för Halmstadborna.

Inte heller på Gladius har man planer på att stänga.

– Det går inte att hålla stängt för oss, vi har medlemskap och konsumenter som köpt en vara. Om verksamheten ska hålla stängt får man ju avveckla företaget, säger ägaren Karl Svärd och fortsätter:

– Vi är inget stort kommersiellt gym och redan sedan tidigare brukar det inte vara så mycket folk. Vi har aldrig haft över 50 personer men med åtta personer vet jag inte riktigt hur det ligger till – vilka platser det kommer gälla, säger ägaren Karl Svärd.

Nicklas Augustsson, som driver Trönninge Motionscenter tillsammans med sin hustru Ellenor, har inte heller några tankar på att stänga verksamheten.

– Vi har kunder som har betalat för årskort så det är otänkbart. Däremot får vi såklart se till att inte för många personer vistas i gymmet samtidigt.

Han ser dock inte de nya restriktionerna som något större problem.

– Det är sällan att det är fler än åtta personer i gymmet samtidigt och redan i dag har vi begränsat våra gruppass till max sex personer, säger Nicklas Augustsson.

Paret Malin och Patrik Braw har redan stängt sina två träningsanläggningar i Göteborg. De har dock inga planer på att göra samma sak med Crossfit Svea i Halmstad.

– Nej, det finns ingen anledning eftersom det mycket sällan vistas fler än åtta personer samtidigt i boxen ändå, säger Malin Braw.

Redan när de regionala restriktionerna skärptes för ett par veckor sedan begränsade paret gruppträningarna till max åtta personer.

– Vi är som en familj på Crossfit Svea och vi tar hand om varandra. Vi har klara direktiv om vad som gäller på vår Facebooksida, säger Patrik Braw.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här