Under perioden som arbetet sker, mellan mars och juni, kan radiomottagningen vara sämre i för de kanaler som sänds från Halmstad.
Under perioden som arbetet sker, mellan mars och juni, kan radiomottagningen vara sämre i för de kanaler som sänds från Halmstad. Bild: Stefan Jerrevång/TT

Sämre radiomottagning när antenn byts ut

När radioantennen på sändarstationen i Oskarström byts ut under våren kan mottagningen bli sämre för flera radiokanaler.

ANNONS

Bytet av antennen uppe i masten på sändarstationen kommer pågå under mars till och med juni. Anledningen till arbetet är att den nuvarande utrustningen ska bytas ut mot ett modernare antennsystem förökad driftsäkerhet av radiosändningarna från Halmstad.

Samtliga Sveriges Radios kanaler kommer påverkas av arbetet samt Bauer medias kanaler Mix Megapol och NRJ.

I samband med arbetet kommer sändningarna distribueras med reducerad effekt under tiden som bytet pågår. Det kan påverka radiokanalernas mottagning. Under tisdagen de 24 mars kommer också sändningarna flyttas över till en tillfällig antenn vilket innebär ett kortare avbrott mellan 05:00 och 05:30. Efter antennbytet kan de som använder takantenn kan behöva justera riktningen för att uppnå bästa mottagning.

ANNONS
ANNONS