En ruta har blivit krossad på Stenstorpsskolan.
En ruta har blivit krossad på Stenstorpsskolan. Bild: Jari Välitalo

Ruta krossad och brytmärken på dörr på skola

Stenstorpsskolan utsattes för någon form av vandalisering eller inbrottsförsök under natten till onsdagen. En ruta krossades och det fanns brytmärken på dörren in till NO-salen.

ANNONS
|

Klockan 02.38, natten till onsdagen, gick larmet till vaktbolaget. Det var antagligen då som en fönsterruta på Stenstorpsskolan krossades. Huruvida det rörde sig om vandalisering eller ett inbrottsförsök är oklart, men det upptäcktes även brytmärken på dörren in till NO-salen.

Under natten vandaliserades även fotbollsplaner hos IF Centern på närliggande Kärlekens IP.

– Jag pratade med Centern och det känns inte som att de har varit på jakt att stjäla, utan snarare har roat sig med att förstöra, säger Susanne Niit Ekstrand, rektor på Stenstorpsskolan.

Händelsen har inte påverkat onsdagens verksamhet i skolan i någon större utsträckning. Förmiddagens bildlektioner förflyttades till klassernas hemklassrum då även bildsalen låg i den drabbade delen av skolan. Däremot kan det påverka eleverna.

ANNONS

– Det kommer ju väldigt nära. Det kan vara lätt att överföra den här känslan och föreställa sig att "tänk om det här hade varit hemma". Man vet inte riktigt varför eller hur det har hänt och det blir en otäckhetskänsla, säger Susanne Niit Ekstrand.

LÄS MER:Ny skadegörelse mot IF Centern – eldat på plan: ”Kostar massa pengar”

ANNONS