Rossing: ”Vi tar det här på största allvar”

Åkeriföretaget Rossing Åkeri blev i förra veckan anmält till Arbetsmiljöverket då flera chaufförer fått problem med ryggen. Nu bemöter vd:n Jacob Rossing kritiken.

ANNONS
|

HP berättade i lördags att Halmstadföretaget Rossing Åkeri & Logistik blivit anmälda till Arbetsmiljöverket. Daniel Wallfors, regionalt skyddsombud för Transport, beskrev hur flera chaufförer i Falkenberg fått problem med ryggen och att de kopplade detta till sina arbetsuppgifter. Anledningen till att han vände sig till Arbetsmiljöverket var att företaget svarade med tystnad när han begärde att de skulle göra en riskanalys. Jacob Rossing, vd för Rossing Åkeri & Logistik, säger att de tar arbetsmiljöfrågan på största allvar.

– Problematiken med att chaufförsyrket är ett slitsamt jobb med förslitningsskador är varken nytt eller unikt för oss. Det är ett branschproblem och något som vi jobbar hårt med.

ANNONS

Jacob Rossing säger att det är beklagligt att skyddsombudet känner sig ignorerad. Samtidigt säger han att anmälan kom in mitt under semestertider och att företaget begärt att få mer tid. När HP tar upp de mejl som också lämnats obesvarade under våren menar Rossing att annan kontakt kan ha skett via telefon.

– Jag har svårt att kommentera mejl som min kollega fått men självklart ska vi utreda belastningsfrågan. Det kanske är så att vi har brustit någonstans men vår intention är aldrig att ta lätt på de här sakerna. Skyddsombudets roll är viktig och uppgiften han är ålagd är central på den svenska arbetsmarknaden.

Fotnot . Tidningens mejl till Jacob Rossing kom aldrig fram vilket gjorde att han inte fick möjlighet att bemöta kritiken i den första artikeln.

ANNONS